Παρενέργειες

Kαλά WACC με υπερκέρδη για τους διαχειριστές για την διενέργεια επενδύσεων

Kαλά WACC με υπερκέρδη για τους διαχειριστές για την διενέργεια επενδύσεων
Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα των διαχειριστών αλλά και από τα στοιχεία της ΕΕ και του ACER οι διαχειριστές έχουν ανεβάσει πολύ τα κέρδη τους μέσα στην κρίση.
Άρα τα αυξημένα WACC που τελικά δίνει η ΡΑΑΕΥ είναι τα προσήκοντα για τις επενδύσεις ή θα βρεθούν οι καταναλωτές να πληρώνουν τα αυξημένα τέλη για να ικανοποιηθούν όλοι οι ξένοι διαχειριστές του συστήματος Ιταλοί, Macquarie κλπ;

Ακούγεται μάλιστα ότι το Macquarie δεν είναι πολυευχαριστημένο και θα το "παίξουν" γερά στην Αττική Οδό. Να δούμε πάντως γιατί έχει πάθει ένα μεγάλο στραπάτσο στiς διεθνείς αγορές, τι τίμημα θα δώσει τελικά για το 50% της "έρμης" Enel Hellas.
Αν ήταν πάντως να γίνουν έτσι οι επενδύσεις, θα τις έκανε και το ελληνικό δημόσιο. Από την άλλη πλευρά ευτυχώς που η κυβέρνηση έσωσε την ΔΕΠΑ όπως και τις ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, από ξένους αετονύχηδες.

Αλλά για το ελληνικό σύστημα διαχειριστών (δεν γκρινιάζουν οι Κινέζοι), εκεί πρέπει να υπάρχει πίεση και να τα βγάλει πέρα ο ΑΔΜΗΕ που αντί για 6,1% το 2022, έπρεπε να πάρει 7,7% και δεν ζήτησε τίποτε.
Και με 7,5% και χαμηλότερο μέσο όρο 4ετίας, να κάνει τις επενδύσεις των διασυνδέσεων.

Όχι 7,5%, 7,51%. Αυτό πρέπει να το ψάξει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, γιατί πώς διαρρέουν ακριβή νούμερα που τα γνωρίζει μόνο η  ΡΑΑΕΥ πριν τις επίσημες ανακονώσεις και μάλιστα για εισηγμένες εταιρίες;
Και πάντως η στήλη γνωρίζει ότι ο πρόεδρος της Ρυθνιστικής Αρχής δεν έχει καμία σχέση με τις διαρροές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης