Επικαιρότητα

Δυσμενής απολογισμός: 3 νεκροί, 500 πυρκαγιές, σε έκτακτη ανάγκη η Ρόδος - Έρευνα για το Canadair

Δυσμενής απολογισμός: 3 νεκροί, 500 πυρκαγιές, σε έκτακτη ανάγκη η Ρόδος - Έρευνα για το Canadair
Έρευνα για τη συντριβή του CL-215
Τρεις νεκρούς μετρά η Ελλάδα στις 500 πυρκαγιές που για δεύτερη εβδομάδα αφανίζουν στο πέρασμα τους δασικές εκτάσεις και καλλιέργειες και να καταστρέφει σπίτια και περιουσίες.

Η συντριβή του Canadair
CL-215 της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης χθες Τρίτη 25/7 λίγο πριν τις 15:00 το μεσημέρι στην Κάρυστο που οδήγησε στον θάνατο τον 34χρονο κυβερνήτη σμηναγό Χρήστο Μουλά και τον 27χρονο συγκυβερνήτη ανθυποσμηναγό Περικλή Στεφανίδη έχει βυθίσει στο πένθος ολόκληρη την χώρα και παράλληλα αναδεικνύει τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής για να διασώσουν περιουσίες και δασικό πλούτο.

Πάντως, πύρινα μέτωπα εξακολουθούν να μαίνονται στη Ρόδο – για 9η συνεχόμενη ημέρα – και στην Κέρκυρα με τις πρώτες εκτιμήσεις για το μέγεθος της καταστροφής να κάνουν λόγο για τουλάχιστον 300.000 καμένα στρέμματα γης.

Έρευνα για τη συντριβή του CL-215

Την ίδια στιγμή, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται τα ευρήματα της έρευνας της Πολεμικής Αεροπορίας για τα ακριβή αίτια που οδήγησαν στη συντριβή του Canadair στην Κάρυστο και στον θάνατο των δύο χειριστών του.
Ήδη συλλέγονται στοιχεία από το σημείο ενώ εξετάζεται εξονυχιστικά και το βίντεο της ΕΡΤ που έχει καταγράψει μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο τη συντριβή του πυροσβεστικού αεροσκάφους.

Με βάση το οπτικό υλικό, το αεροσκάφος αφού έριξε νερό σε φωτιά στον Πλατανιστό Καρύστου, προσέκρουσε με το δεξί φτερό του σε δέντρο με αποτέλεσμα να αποκοπεί ο δεξιός πλωτήρας, γεγονός που αύξησε τη δεξιά κλίση του αεροσκάφους και οδήγησε στην πρόσκρουση του στο έδαφος.
Διαβάστε την συνέχεια εδώ:

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης