Ενέργεια

Wirth (Chevron) : Στα 4,8 τρις κυβ πόδια εκτιμάται το κοίτασμα της Αφροδίτης - Εξαγωγή στην Αίγυπτο

Wirth (Chevron) : Στα 4,8 τρις κυβ πόδια εκτιμάται το κοίτασμα της Αφροδίτης - Εξαγωγή στην Αίγυπτο
Εξαιρετικά τα νέα από την κυπριακή ΑΟΖ: Επιβεβαίωση για αυξημένες ποσότητες φυσικού αερίου από την Chevron στο κοίτασμα «Αφροδίτη

Έμμεση, πλην σαφής, επιβεβαίωση για ελαφρώς αυξημένες ποσότητες φυσικού αερίου στο κοίτασμα Αφροδίτη κατά την τρίτη και τελευταία επιβεβαιωτική γεώτρηση που πριν από λίγες ημέρες ολοκλήρωσε η Chevron, μετέδωσε η Χριστίνα Μαύρου στο κανάλι Omega.

Ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες μας η Αφροδίτη, είπε χαρακτηριστικά ο Διευθύνων Σύμβουλος της αμερικανικής εταιρείας, Mike Wirth, κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δεύτερου τριμήνου του έτους.

«Στην Κύπρο, είμαστε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα της πρόσφατης αξιολόγησης. Έχουμε υποβάλει το αναπτυξιακό μας σχέδιο στην κυβέρνηση για έγκριση και περιλαμβάνει έναν αποδοτικό τρόπο κεφαλαιακής απόδοσης για τη μεταφορά του φυσικού αερίου στην αγορά μέσω υποθαλάσσιων αγωγών με υπάρχουσες υποδομές.

Αλλά όλα αυτά εκκρεμούν την έγκριση της κυβέρνησης. Όταν λάβουμε την έγκριση θα μπορούμε να καθορίσουμε χρονοδιάγραμμα για την πρώτη ροή φυσικού αερίου», λέει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Chevron.

Μέχρι τα τέλη Αυγούστου αναμένεται η κυβέρνηση να δώσει τα σχόλιά της στο αναθεωρημένο σχέδιο ανάπτυξης που κατέθεσε η Chevron, ενώ την ίδια περίοδο αναμένονται και τα επίσημα αποτελέσματα της γεώτρησης.

Τα 4,2 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια ανακτήσιμων ποσοτήτων φυσικού αερίου είχαν δείξει οι προηγούμενες επιβεβαιωτικές γεωτρήσεις, με την τελευταία, η οποία έγινε στο κέντρο του κοιτάσματος, να ανεβάζει κατά τι, φαίνεται στα 4,8 τρισεκατομμύρια.

Το σχέδιο, όπως κατατέθηκε, προβλέπει εξαγωγή του φυσικού αερίου στο τερματικό υγροποίησης στο Ίτκου της Αιγύπτου, με έναρξη παραγωγής το 2028. Η κυβέρνηση επιδιώκει πρώτον εξασφάλιση κάποιας ευελιξίας για χρήση μέρους του αερίου προς την Κύπρο, και δεύτερον επιτάχυνση στην ανάπτυξη του κοιτάσματος.

Πηγή: HellasJournal

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης