Reuters: Η ισπανική Capital Energy πουλά ενεργειακά assets 4,3 GW έναντι 1 δισ. δολ.

Reuters: Η ισπανική Capital Energy πουλά ενεργειακά assets 4,3 GW έναντι 1 δισ. δολ.
Η Ισπανία είναι ένα από τα πιο φιλόδοξα κράτη της ΕΕ όσον αφορά την ενεργειακή μετάβαση

Η εταιρεία επενδύσεων ενέργειας χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα Capital Energy έχει θέσει προς πώληση περιουσιακά στοιχεία υπό κατασκευή αξίας περίπου 4,3 GW, ανέφερε το Reuters, επικαλούμενο έγγραφα που σχετίζονται με την πώληση.

Τα περιουσιακά στοιχεία, σύμφωνα με την έκθεση, θα μπορούσαν να φτάσουν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Τα περισσότερα από τα περιουσιακά στοιχεία βρίσκονται είτε στο σχεδιασμό είτε στην πρώιμη φάση κατασκευής, αποκαλύπτει η έκθεση.

Tι εστί Capital Energy

Η εταιρεία διαθέτει περίπου 34 GW αιολικής και ηλιακής ισχύος στο χαρτοφυλάκιό της. Περίπου 8 GW από αυτό έχει λάβει άδεια για σύνδεση στο δίκτυο, το μεγαλύτερο μέρος της αιολικής ισχύος.

Η Ισπανία είναι ένα από τα πιο φιλόδοξα κράτη της ΕΕ όσον αφορά την ενεργειακή μετάβαση. Σύμφωνα με τα πρόσφατα αναθεωρημένα σχέδιά της για αιολική και ηλιακή ενέργεια, η χώρα θα επιδιώξει να αυξήσει την εγκατεστημένη αιολική της ισχύ στα 62 GW και την ηλιακή ισχύ στα 76 GW έως το 2030.

Η ισπανική κυβέρνηση έχει επίσης σχέδια για το πράσινο υδρογόνο. Έως το 2030 θα πρέπει να λειτουργούν στη χώρα 11 GW χωρητικότητας ηλεκτρολύτη. Η αποθήκευση μπαταριών είναι επίσης στην ημερήσια διάταξη, με σχέδια για 22 GW έως το 2030. Εάν η Ισπανία πετύχει αυτούς τους στόχους, βλέπει πηγές ενέργειας χαμηλών εκπομπών άνθρακα να παράγουν το 81% της ηλεκτρικής της ενέργειας το 2030.

Στο επίκεντρο η μείωση των εκπομπών CO2

Η Ευρωπαϊκή Ένωση στο σύνολό της προσβλέπει σε μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 55% από τα επίπεδα του 1990 έως το 2030. Ως μέρος αυτού του σχεδίου, έως το 2030 η ΕΕ στοχεύει να παράγει το 42,5% της ηλεκτρικής της ενέργειας από αιολική, ηλιακή και άλλες χαμηλές εκπομπές άνθρακα τεχνολογία όπως το πράσινο υδρογόνο.

Τέλος, το CEE Bankwatch Network προειδοποίησε ότι τα περισσότερα μέλη της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης δεν έπαιρναν αρκετά σοβαρά τα εθνικά τους σχέδια για την ενέργεια και το κλίμα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης