Acciona Energía: Πτώση της κερδοφορίας κατά 24,6% στα 686 εκατ. ευρώ το α' εξάμηνο του '23

Acciona Energía: Πτώση της κερδοφορίας κατά 24,6% στα 686 εκατ. ευρώ το α' εξάμηνο του '23
Η πτώση κατά 24,6% στα EBITDA σημειώθηκε, διότι η επιχείρηση κατέγραψε καθαρή ανάπτυξη 442 MW στην εγκατεστημένη ισχύ
Η Acciona Energía κατέγραψε μείωση των λειτουργικών κερδών της στα 686 εκατ. ευρώ, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2023, ως «αποτέλεσμα της εξέλιξης των τιμών της ενέργειας», σύμφωνα με δημοσίευμα του ReNEWS.BIZ.

Η πτώση κατά 24,6% στα EBITDA σημειώθηκε, διότι η επιχείρηση κατέγραψε καθαρή ανάπτυξη 442 MW στην εγκατεστημένη ισχύ κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, φτάνοντας συνολικά τα 12,27 GW. Επιπροσθέτως, τον Ιούνιο του 2023, τα 2.196 MW ήταν υπό κατασκευή.

Παράλληλα, η Acciona Energía ανέφερε ότι θα προσθέσει φέτος 1,8 GW συνολικής νέας χωρητικότητας.

«Τρέχουν» οι επενδύσεις

Ο ισχυρός επενδυτικός ρυθμός της εταιρείας αποτελεί απόδειξη της καλής πορείας, που ακολουθούν τα υπό κατασκευή έργα στην Αυστραλία (MacIntyre) και στις ΗΠΑ (Red Tail Hawk, Fort Bend, High Point και Union).

Η Acciona Energía ανακοίνωσε, επίσης, πρόσφατα την έναρξη ενός νέου αιολικού έργου στον Καναδά (280MW Σαράντα Μίλια), της κατασκευής δύο έργων στην Κροατία (Opor και Boraja συνολικής ισχύος 72MW) και του εργοστασίου βιομάζας Logrosán στην Ισπανία (49,9MW).

Κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, η AccionaEnergía, σε συνεργασία με την Acciona, αύξησε τις μετοχές της στην εταιρεία Renomar και απέκτησε μερίδιο ελέγχου στη Solideo, μια κορυφαία εταιρεία σε λύσεις αυτοτροφοδότησης και ενεργειακής απόδοσης για οικιακούς πελάτες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις .

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης