Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Reuters: Η παραγωγή του ΟΠΕΚ μειώθηκε κατά 840.000 bpd από τον Ιούνιο

Reuters: Η παραγωγή του ΟΠΕΚ μειώθηκε κατά 840.000 bpd από τον Ιούνιο

Η παραγωγή της Σαουδικής Αραβίας μειώθηκε κατά 860.000 bpd, η μεγαλύτερη πτώση στον όμιλο - Μείωση στη Νιγηρία μετά τη διακοπή του Forcados

Η παραγωγή πετρελαίου του ΟΠΕΚ μειώθηκε τον Ιούλιο αφού η Σαουδική Αραβία προχώρησε σε πρόσθετη εθελοντική περικοπή ως μέρος της τελευταίας συμφωνίας του ομίλου παραγωγών OPEC+ για υποστήριξη της αγοράς και η διακοπή περιόρισε την προσφορά στη Νιγηρία, σύμφωνα με έρευνα του Reuters τη Δευτέρα.

Ο Οργανισμός των Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών έχει αντλήσει 27,34 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd) αυτόν τον μήνα, σύμφωνα με την έρευνα, μειωμένα κατά 840.000 bpd από τον Ιούνιο. Αυτό είναι το χαμηλότερο από τον Σεπτέμβριο του 2021 σύμφωνα με έρευνες του Reuters.

Η Σαουδική Αραβία δεσμεύτηκε να μειώσει την παραγωγή κατά 1 εκατομμύριο bpd τον Ιούλιο ως μέρος της συμφωνίας του OPEC+ τον Ιούνιο, η οποία περιορίζει την προσφορά μέχρι το 2024. Το πετρέλαιο έχει αρχίσει να αυξάνεται, με το Brent να διαπραγματεύεται πάνω από 85 δολάρια το βαρέλι, από σχεδόν 71 δολάρια στα τέλη Ιουνίου.

Η κίνηση της Σαουδικής Αραβίας, ήρθε στην κορυφή των προηγούμενων εθελοντικών περικοπών που είχαν ανακοινώσει το Ριάντ και πολλά άλλα μέλη του OPEC+ και προστέθηκε στις μειώσεις που έγιναν βάσει συμφωνίας του OPEC+ στα τέλη του 2022.

Οι αυξήσεις στην Αγκόλα και το Ιράκ λόγω των υψηλότερων εξαγωγών περιόρισαν τη μείωση της παραγωγής του ΟΠΕΚ τον Ιούλιο, σύμφωνα με την έρευνα.

Άντληση

Η παραγωγή του ΟΠΕΚ εξακολουθεί να είναι χαμηλότερη από το επιδιωκόμενο ποσό κατά σχεδόν 1 εκατομμύριο bpd, εν μέρει επειδή η Νιγηρία και η Αγκόλα δεν διαθέτουν την ικανότητα να αντλήσουν όσο το συμφωνηθέν επίπεδό τους.

Η Σαουδική Αραβία μείωσε την παραγωγή κατά 860.000 bpd σε μηνιαία βάση, σύμφωνα με την έρευνα. Τα στοιχεία της Kpler δείχνουν ότι οι εξαγωγές αργού μειώθηκαν κατά 600.000 bpd από μήνα σε μήνα.
Η δεύτερη μεγαλύτερη πτώση σημειώθηκε στη Νιγηρία όπου η Shell ανέστειλε τις φορτώσεις αργού πετρελαίου Forcados λόγω πιθανής διαρροής στον τερματικό σταθμό εξαγωγών. Η παραγωγή της Λιβύης μειώθηκε λόγω μιας σύντομης διακοπής σε ορισμένα πεδία λόγω διαμαρτυρίας.

Η έρευνα του Reuters στοχεύει στην παρακολούθηση της προσφοράς στην αγορά. Βασίζεται σε δεδομένα ναυτιλίας που παρέχονται από εξωτερικές πηγές, δεδομένα ροών της Refinitiv Eikon, πληροφορίες από εταιρείες που παρακολουθούν ροές όπως η Petro-Logistics και η Kpler, και πληροφορίες που παρέχονται από πηγές σε εταιρείες πετρελαίου, ΟΠΕΚ και συμβούλους.

www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης