Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Φλώρινα: Παράταση μέχρι 15/9 στο πρόγραμμα επιδότησης για το φυσικό αέριο

Φλώρινα: Παράταση μέχρι 15/9 στο πρόγραμμα επιδότησης για το φυσικό αέριο
Οι κάτοικοι της περιοχής μπορούν, άμεσα, να εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής στο πρόγραμμα επιχορήγησης, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ΔΕΔΑ (www.deda.gr/map/)

Παρατείνεται, έως τις 15 Σεπτεμβρίου του 2023, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στη δράση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), με τίτλο: «Αντικατάσταση συστημάτων θέρμανσης με συστήματα φυσικού αερίου στον Δήμο Φλώρινας».

Η δράση, συνολικού προϋπολογισμού 19,6 εκατ. ευρώ, απευθύνεται σε νοικοκυριά στη Φλώρινα, που θα συνδεθούν με το -υπό κατασκευή- δίκτυο διανομής φυσικού αερίου της ΔΕΔΑ (θυγατρική της ΔΕΠΑ Υποδομών).

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία, που προβλέπει επιχορήγηση, έως και 100%, του κόστους αντικατάστασης των υφιστάμενων συστημάτων θέρμανσης, τα οποία χρησιμοποιούν πετρέλαιο ή άλλα στερεά καύσιμα, με συστήματα φυσικού αερίου, σε κατοικίες της Φλώρινας.

Οι κάτοικοι της περιοχής μπορούν, άμεσα, να εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής στο πρόγραμμα επιχορήγησης, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ΔΕΔΑ (www.deda.gr/map/), καταθέτοντας, ταυτόχρονα, αίτημα σύνδεσης με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου στη Φλώρινα.

Σε ό,τι αφορά στα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την πιστοποίηση της εσωτερικής εγκατάστασης φυσικού αερίου και την καταβολή της επιχορήγησης, υποβάλλονται στη ΔΕΔΑ, το αργότερο έως τις 30.9.2023.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις σε σχέση με τη δράση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο γραφείο της ΔΕΔΑ, στη Φλώρινα (Διεύθυνση: Στεφάνου Δραγούμη 19, ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως και Παρασκευή, 9 π.μ. - 3 μ.μ., τηλέφωνα επικοινωνίας: 2385 306 858 και 2385 306 861).

Σημειώνεται ότι οι εργασίες κατασκευής του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στη Φλώρινα, με κύριο του έργου τη ΔΕΔΑ, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και θα ολοκληρωθούν εντός του 2024. Οι πρώτες συνδέσεις καταναλωτών αναμένεται να ενεργοποιηθούν προς το τέλος του τρέχοντος έτους.

Το έργο στη Φλώρινα αφορά στην κατασκευή δικτύου διανομής φυσικού αερίου, 102,5 χλμ. συνολικά, το οποίο δεν θα περιορίζεται στον οικιστικό ιστό της, αλλά θα επεκτείνεται στη βιομηχανική περιοχή και σε χωριά του Δήμου, καλύπτοντας σημαντικό μέρος των ενεργειακών αναγκών σε μια περιοχή, όπου επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα του έτους.

Η δράση «Αντικατάσταση συστημάτων θέρμανσης με συστήματα φυσικού αερίου στον Δήμο Φλώρινας» υλοποιείται μέσω του ΕΣΠΑ 2014 - 2020. H δημόσια δαπάνη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από Εθνική Συμμετοχή, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος: «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014 - 2020». Δικαιούχος της δράσης είναι η Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ενώ φορέας υποδοχής των αιτήσεων, ελέγχου, πιστοποίησης και καταβολής της επιχορήγησης είναι η ΔΕΔΑ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης