Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 2,1% για τον Nasdaq, 1,3% για τον S&P και τον energy sector

Wall Street: Πτώση 2,1% για τον Nasdaq, 1,3% για τον S&P και τον energy sector

347 μονάδες έχασε ο Dow

 

Απώλειες στη Wall Street την Τετάρτη, αφού ο Fitch υποβάθμισε τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση για τις ΗΠΑ και το risk-off επανεμφανίστηκε στη Wall Street.


Ο Dow Jones υποχώρησε 347 μονάδες, ή 0,98% στις 35.282 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε 1,38% στις 4.513 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 1,36% στις 656,83 μονάδες.
O Nasdaq υποχώρησε 2,17% στις 13.973 μονάδες καταγράφοντας τη χειρότερη μέρα από τον Φεβρουάριο.

Η Fitch Ratings μείωσε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα του εκδότη σε ξένο νόμισμα για τις ΗΠΑ σε AA+ από ΑΑΑ την Τρίτη το βράδυ, επικαλούμενη «αναμενόμενη δημοσιονομική επιδείνωση τα επόμενα τρία χρόνια».
Η τελευταία φορά που οι ΗΠΑ έλαβαν υποβάθμιση από μεγάλο οίκο αξιολόγησης ήταν το 2011 όταν η Standard & Poor's μείωσε την αξιολόγηση σε AA+ από AAA.

«Οι επενδυτές μπορεί να χρησιμοποιήσουν αυτή την υποβάθμιση της Fitch ως λόγο για να πάρουν κάποια κέρδη, αλλά πιστεύουμε ότι ήταν πιθανότατα ένα φυσικό μέρος του κύκλου της αγοράς ούτως ή άλλως, μετά από μια τόσο ισχυρή πορεία, πολύ μικρή αστάθεια», δήλωσε η Mona Mahajan, ανώτερη επενδυτική στρατηγική στο Edward Jones. «Σε γενικές γραμμές, αυτό δεν αποθάρρυνε τη θεμελιώδη άποψή μας για την οικονομία ή τις αγορές».


Capture.JPG


Η οικονομική εικόνα συνεχίζει να δείχνει σημάδια ανθεκτικότητας και οι συνθήκες φαίνονται πολύ διαφορετικές από την τελευταία φορά που η πιστοληπτική ικανότητα των ΗΠΑ υποβαθμίστηκε, πρόσθεσε.

Το selloff της Τετάρτης διέλυσε την ανοδική τάση των τελευταίων μηνών που τροφοδοτήθηκε από την ανάπτυξη των μετοχών. Οι μετοχές τεχνολογίας οδήγησαν την πτώση καθώς η απόδοση του 10ετούς ομολόγου έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο. Κινεζικά ονόματα τεχνολογίας JD.com, η Alibaba και η Baidu υποχώρησαν περισσότερο από 4% αφού η Κίνα πρότεινε όρια στη χρήση smartphone για ανηλίκους. Mega caps Amazon, Alphabet, Microsoft και Nvidia υποχώρησαν περισσότερο από 2%.

Εν τω μεταξύ, η Wall Street εξέτασε μια νέα παρτίδα αποτελεσμάτων κερδών.Η CVS Health σημείωσε άνοδο περίπου 3,5% μετά την δημοσίευση ισχυρών κερδών καθώς μειώνει το κόστος, ενώ η Humana κέρδισε 5% μετά την δημοσίευση χαμηλότερων από το αναμενόμενο ιατρικού κόστους. Οι Advanced Micro Devices σημείωσαν πτώση 6% παρά τα καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα, ενώ η SolarEdge Technologies υποχώρησε 18% μετά από χαμένες προσδοκίες εσόδων.

Η σεζόν αποτελεσμάτων βρίσκεται στα μισά του δρόμου με τα αποτελέσματα να είναι πιο δυνατά από τα αναμενόμενα. Από τις εταιρείες του S&P 500 που έχουν  ανακοινώσει, περίπου το 82% έχει δημοσιεύσει θετικές εκπλήξεις, σύμφωνα με τα στοιχεία του FactSet.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης