Διεθνή

Κρεμλίνο: Έξι ουκρανικά drones καταρρίφθηκαν κοντά στη Μόσχα

Κρεμλίνο: Έξι ουκρανικά drones καταρρίφθηκαν κοντά στη Μόσχα
«Έξι drones καταρρίφθηκαν από τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας», σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας 

H Μόσχα ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη ότι κατέρριψε έξι ουκρανικά drones στην περιφέρεια Καλούγκα, σε απόσταση μικρότερη των 200 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της Μόσχας, την ώρα που αυξάνονται αυτού του είδους τα περιστατικά.

Οι ρωσικές δυνάμεις «εμπόδισαν τη νύκτα απόπειρα του καθεστώτος του Κιέβου να εξαπολύσει τρομοκρατική επίθεση με drones στην περιφέρεια Καλούγκα», ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Έξι drones καταρρίφθηκαν από τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας», σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο. 

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης της Καλούγκα, ο Βιάτσεσλαβ Σάπσα, διευκρίνισε στο Telegram ότι τα drones αυτά καταστράφηκαν την ώρα που διέρχονταν από τον εναέριο χώρο της περιφέρειας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο στόχος τους ήταν άλλος.

Από το περιστατικό δεν υπήρξαν «θύματα ή ζημιές», διαβεβαίωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Τις τελευταίες εβδομάδες αυξάνονται οι ουκρανικές επιθέσεις με drones εναντίον του ρωσικού εδάφους, με τη Μόσχα και την προσαρτημένη χερσόνησο της Κριμαίας να γίνονται συχνά στόχος.


Ουκρανία: Καταρρίψαμε 15 drones που πετούσαν προς το Κίεβο

Η ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε κάπου δεκαπέντε drones καθώς κατευθύνονταν στο Κίεβο τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη, σύμφωνα με τον επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της πρωτεύουσας Σερχίι Πόπκο.

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις «εντόπισαν και κατέστρεψαν σχεδόν 15 αεροπορικούς στόχους», ανέφερε ο κ. Πόπκο μέσω Telegram, προσθέτοντας πως επρόκειτο για τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη-καμικάζι τύπου «Shahed», ιρανικής κατασκευής.

«Κατά τις πληροφορίες που έχουμε μέχρι στιγμής, δεν υπήρξαν ούτε θύματα ούτε ζημιές στην πρωτεύουσα», συμπλήρωσε.

Ο συναγερμός για αεροπορική επιδρομή, ο 820ός κατά σειρά αφότου εισέβαλε ο ρωσικός στρατός στην Ουκρανία την 24η Φεβρουαρίου 2022, διήρκεσε περίπου τρεις ώρες, διευκρίνισε ο κ. Πόπκο.

Οι δυνάμεις της Μόσχας εξαπολύουν συχνά επιδρομές στα ουκρανικά μετόπισθεν με βροχή UAVs-καμικάζι.

Τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη, ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε πως κατέρριψε πάνω από 10 drones στους αιθέρες της πρωτεύουσας. Τα συντρίμμια που κατέπεσαν προκάλεσαν ελαφριές υλικές ζημιές, πάντως όχι θύματα.

Όμως, αντίθετα, παρόμοια ρωσική επιδρομή προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές σε λιμενικές εγκαταστάσεις στην Ιζμαήλ, στον Δούναβη, υποδομές κρίσιμες όσον αφορά τις εξαγωγές σιτηρών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης