Ενέργεια

Cheniere Energy: Μείωση των εσόδων κατά 50% στα στα 4,1 δισ. δολ. το β΄τρίμηνο

Cheniere Energy: Μείωση των εσόδων κατά 50% στα στα 4,1 δισ. δολ. το β΄τρίμηνο
Η Cheniere Energy θεωρείται σημαντικός παίκτης στην αγορά εξαγωγών LNG στις Ηνωμένες Πολιτείες

Μειώθηκαν σημαντικά τα έσοδα της Cheniere Energy το β΄τρίμηνο σχεδόν 50%. Οι τιμές τιμές του φυσικού αερίου στις ΗΠΑ παρουσίασαν σημαντική πτώση, κατά μέσο όρο 2,417 δολ/mmBTU. Πρόκειται για μείωση σχεδόν 63% σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο πέρυσι.

Παράλληλα, η Cheniere κατέγραψε μείωση του φορτωμένου όγκου LNG για το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Ο όγκος μειώθηκε στα 547 τρισεκατομμύρια βρετανικές θερμικές μονάδες (tbtu), από 570 tbtu την προηγούμενη περίοδο. Η μείωση των εσόδων και του όγκου των αποστολών LNG μπορεί να αποδοθεί στη μειωμένη ζήτηση που προκαλείται από την πτώση των τιμών του φυσικού αερίου.

Η ενεργειακή εταιρεία με έδρα το Χιούστον κατέγραψε τριμηνιαία έσοδα 4,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που είναι σημαντική μείωση από τα 8 δισεκατομμύρια δολάρια που αναφέρθηκαν το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Ως γνωστόν, η Cheniere Energy θεωρείται σημαντικός παίκτης στην αγορά εξαγωγών LNG στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ωστόσο, η πτώση των τιμών του φυσικού αερίου έχει επηρεάσει τις οικονομικές επιδόσεις της εταιρείας. Η μείωση των εσόδων υπογραμμίζει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εξαγωγείς LNG. Καθώς η εταιρεία προχωρά, θα πρέπει να προσαρμοστεί στις συνθήκες της αγοράς και να αντιμετωπίσει τις αβεβαιότητες στη βιομηχανία LNG.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης