Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Απώλειες 0,2% για τον S&P και 0,1% για τον Nasdaq - Άνοδος 0,9% για τον energy sector

Wall Street: Απώλειες 0,2% για τον S&P και 0,1% για τον Nasdaq - Άνοδος 0,9% για τον energy sector
67 μονάδες έχασε ο Dow

Πτώση στη Wall Street την Πέμπτη, αφού κατέγραψε τη χειρότερη μέρα από τον Απρίλιο, καθώς η αγορά αξιολόγησε τα τελευταία εταιρικά αποτελέσματα και προσπάθησε να αποτινάξει την άνοδο των αποδόσεων των ομολόγων.

Ο Dow Jones έχασε 67 μονάδες ή 0,19% στις 35.215 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε 0,26% στις 4.501 μονάδες
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 0,9% στις 663,21 μονάδες.
Ο Nasdaq αυξήθηκε περίπου 0,1% στις 13.959 μονάδες.

Οι αποδόσεις των ομολόγων σημείωσαν πτώση, με την απόδοση του 10ετούς να διαπραγματεύεται γύρω στο 4,189% και κοντά στο υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2022. Η άνοδος των επιτοκίων πίεσε τον τομέα των ακινήτων, ο οποίος υποχώρησε περισσότερο από 2%, ενώ ο δείκτης μεταβλητότητας Cboe έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο.

«Υπάρχει μια προεξοχή», είπε ο Bryce Doty, διαχειριστής χαρτοφυλακίου στην Sit Investment Associates. «Καθώς οι αποδόσεις κινούνται υψηλότερα, ασκεί πίεση στις μετοχές».
Πολλοί στη Wall Street έχουν επίσης σημειώσει ότι η αγορά είχε καθυστερήσει πολύ για μια ανάσα ή μια ελαφριά διόρθωση, αφού έφτασε σε ράλι για το μεγαλύτερο μέρος του έτους. Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, τόσο ο S&P όσο και ο Nasdaq σημείωσαν κέρδη για πέμπτο συνεχόμενο μήνα.

«Η ορμή διαβρώνεται αθόρυβα τις τελευταίες εβδομάδες και ήταν το κίνητρο για τη διόρθωσή μας πριν από λίγες εβδομάδες», δήλωσε ο Chris Verrone, επικεφαλής τεχνικής και μακροοικονομικής έρευνας της Strategas σε σημείωμα της Πέμπτης. «Η εμπειρία μάς υπενθυμίζει ότι τέτοια επεισόδια συνήθως λειτουργούν σε μια διαδικασία τριών βημάτων… διάλειμμα, χλιαρό ράλι, πάλι διάλειμμα», αν και η μακροπρόθεσμη τάση είναι ανοδική.

Η πολυάσχολη εβδομάδα κερδών συνεχίστηκε, με τον κατασκευαστή chip Qualcomm να σημειώνει πτώση 9% λόγω απώλειας εσόδων τρίτου τριμήνου και απογοητευτικής καθοδήγησης. Το PayPal υποχώρησε περισσότερο από 10% μετά τη δημοσίευση αποτελεσμάτων in-line και την πτώση των ενεργών λογαριασμών, ενώ η Expedia σημείωσε βουτιά 16% καθώς οι ακαθάριστες κρατήσεις ήταν κατώτερες των προσδοκιών.

Η αγορά αντιμετωπίζει άλλη μια σημαντική δοκιμασία κερδών την Πέμπτη, καθώς η τεχνολογική εταιρεία Apple και Amazon ανακοινώνει αποτελέσματα μετά το κλείσιμο της αγοράς. Μέχρι στιγμής, σχεδόν το 79% των εταιρειών του S&P 500 έχουν εκδώσει τριμηνιαίες εκθέσεις, με περίπου το 82% να ξεπερνά τις προσδοκίες, σύμφωνα με το FactSet. Τα κέρδη αναμένεται επίσης να μειωθούν περίπου 5% σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

Σε άλλες ειδήσεις, η Τράπεζα της Αγγλίας αύξησε την Πέμπτη τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης, στην τελευταία κίνηση μιας παγκόσμιας κεντρικής τράπεζας για τον περιορισμό του πληθωρισμού.

Η Wall Street αξιολόγησε επίσης τα πιο πρόσφατα οικονομικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των ενσωματωμένων εβδομαδιαίων αιτημάτων ανεργίας και των στοιχείων παραγωγικότητας δεύτερου τριμήνου που έδειξαν άνοδο.

Τεχνική ανάλυση  S&P  από την Credit Suisse


γουολ.JPG


Η μέχρι τώρα διορθωτική κίνηση μετά την υποβάθμιση της Fitch  δείχνει ότι ο S&P κρατά προσωρινά την στήριξη στο 4489.




Το πετρέλαιο

Οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν άνοδο περίπου 2% την Πέμπτη, καθώς η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία έλαβαν μέτρα για να διατηρήσουν περιορισμένες τις προμήθειες τον Σεπτέμβριο και πιθανώς και μετά.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent σημείωσαν άνοδο 2,3% στα 85,14 δολ. το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό πετρέλαιο West Texas Intermediate σημείωσε άνοδο 2,6% στα 81,55 δολ.

Η έλλειψη μεγάλων κινήσεων τιμών τις τελευταίες εβδομάδες μείωσε την ιστορική ή την πραγματική αστάθεια των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης 30 ημερών στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2022.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης ντίζελ των ΗΠΑ αυξήθηκαν περίπου 2% για να κλείσουν στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2023.

Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε ότι θα επεκτείνει την εθελοντική μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά ένα εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα (bpd) για τρίτο μήνα τον Σεπτέμβριο, προσθέτοντας ότι θα μπορούσε να παραταθεί πέρα από αυτό ή να εμβαθύνει.
Η παραγωγή της Σαουδικής Αραβίας αναμένεται να είναι περίπου 9 εκατομμύρια bpd τον Σεπτέμβριο.
Εν τω μεταξύ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Alexander Novak είπε ότι η Ρωσία θα μειώσει τις εξαγωγές πετρελαίου κατά 300.000 bpd τον Σεπτέμβριο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης