Ενέργεια

Το deal μεταξύ ConocoPhillips - Μεξικού στο LNG αξίας 15 δισ. δολ.

Το deal μεταξύ ConocoPhillips - Μεξικού στο LNG αξίας 15 δισ. δολ.
Η ConocoPhillips θα αγοράζει LNG δωρεάν για μια περίοδο 20 ετών με δυνατότητα συμβάσεων για περαιτέρω επέκταση του όγκου των τρένων.

Η Mexico Pacific υπέγραψε μακροπρόθεσμες συμφωνίες πώλησης και αγοράς LNG με τον αμερικανικό ενεργειακό κολοσσό ConocoPhillips.

Βάσει της συμφωνίας, η ConocoPhillips θα αγοράζει περίπου 2,2 εκατομμύρια τόνους ετησίως (mtpa) σε σύνολο LNG στα τρένα 1, 2 και 3 της εγκατάστασης εξαγωγής LNG του Mexico Pacific, Saguaro Energia.

Όταν είναι πλήρως λειτουργική, η πρώτη φάση της εγκατάστασης θα έχει τρία τρένα με συνολική χωρητικότητα 15 mtpa. Η ConocoPhillips θα αγοράζει LNG δωρεάν για μια περίοδο 20 ετών με δυνατότητα συμβάσεων για περαιτέρω επέκταση του όγκου των τρένων.

Ο ενεργειακός στόχος του Μεξικού

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Mexico Pacific, Ivan Van der Walt υπογραμμίζει ότι: «Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε τη σχέση συνεργασίας που έχουμε με την ConocoPhillips, καθώς επικεντρωνόμαστε στην παράδοση μιας τελικής επενδυτικής απόφασης (FID) στα δύο πρώτα μας τρένα με το Train 3 που θα ακολουθήσει λίγο αργότερα».

Ο Bill Bullock, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Οικονομικός Διευθυντής της ConocoPhillips, πρόσθεσε: «Η ConocoPhillips είναι ενθουσιασμένη που επιδιώκει αυτήν την ευκαιρία με την Mexico Pacific, καθώς συνεχίζουμε να επικεντρωνόμαστε στην ανάπτυξη της αγοράς LNG για την κάλυψη της αυξανόμενης παγκόσμιας ζήτησης φυσικού αερίου. Το LNG είναι ένα καύσιμο που είναι ζωτικής σημασίας για την παροχή αξιόπιστης ενέργειας με χαμηλότερες εκπομπές άνθρακα μακροπρόθεσμα.

Η Sarah Bairstow, Πρόεδρος & Διευθύνων Εμπορικός Διευθυντής στο Mexico Pacific, σημείωσε: «Είμαστε περήφανοι που είμαστε το πρώτο έργο που έχει ένα αρχικό FID που στηρίζεται ανεξάρτητα από τρεις μεγάλες εταιρείες. Αυτό το άνευ προηγουμένου ορόσημο της αγοράς αποτελεί απόδειξη της συναρπαστικής ικανότητάς μας να γεφυρώνουμε το ανταγωνιστική Permian Gas με τη μεγαλύτερη αγορά LNG, την Ασία, χωρίς κίνδυνο από τη Διώρυγα του Παναμά και περιττές αυξητικές εκπομπές και κόστος αποστολής σε σύγκριση με την Ακτή του Κόλπου των ΗΠΑ».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης