Έκθεση: Πώς τα offshore αιολικά μπορούν να καλύψουν το 25% της ζήτησης των ΗΠΑ

Έκθεση: Πώς τα offshore αιολικά μπορούν να καλύψουν το 25% της ζήτησης των ΗΠΑ
Μεγάλες ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας διαθέτει η Αμερική, στοιχείο που μπορεί να έχει μακροπρόθεσμα οφέλη σύμφωνα με την έκθεση που αναδημοσιεύει το Bloomberg

Οι ΗΠΑ έχουν πάνω από 4.000 γιγαβάτ υπεράκτιας αιολικής ισχύος (έναν από τους καλύτερους υπεράκτιους αιολικούς πόρους στον κόσμο), σύμφωνα με μια νέα έκθεση από το UC Berkeley, την Energy Innovation και το Grid Lab την οποία δημοσιεύει το Bloomberg.

Σε περίπτωση που ληφθούν σύντομα οι σωστές πολιτικές αποφάσεις, αυτοί οι πόροι θα μπορούσαν να αντιπροσωπεύουν έως και το 1/4 της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ) σε λιγότερο από 30 χρόνια.

Επιπλέον θα υπάρχει το περιθώριο να απασχολούν μέχρι 390.000 άτομα και να παράγουν έως και 1,8 τρισεκατομμύρια δολάρια σε οικονομική ανάπτυξη, χωρίς να επηρεάζουν επί της ουσίας το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι υπεράκτιοι αιολικοί πόροι βρίσκονται επίσης κοντά σε ορισμένες από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές της χώρας.

 

Οι στόχοι του Μπάιντεν και ο κίνδυνος από τα ακραία καιρικά φαινόμενα

Η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει θέσει στόχους για την παραγωγή 30 GW παραδοσιακής υπεράκτιας αιολικής ενέργειας έως το 2030 και 15 GW πλωτής υπεράκτιας αιολικής παραγωγής έως το 2035.

Παρόλα αυτά οι ακραίες καιρικές συνθήκες, απόρροια της κλιματικής αλλαγής, καθιστούν πιο δαπανηρές τις επενδύσεις ζωτικής σημασίας για τη μείωση της κλιματικής ρύπανσης (ενίοτε απαγορευτικά για την ασφάλιση), όπως αναφέρει το Bloomberg.

«Τα ακραία καιρικά φαινόμενα αποτελούν τεράστιο κίνδυνο για τη χρηματοδότηση αυτών των έργων. Οτιδήποτε αυξάνει το κόστος θα μπορούσε να επιβραδύνει την ανάπτυξη της ανανεώσιμης ενέργειας που απαιτείται για την ενεργειακή μετάβαση», δήλωσε στο Bloomberg ο Jason Kaminsky (επικεφαλής του παρόχου ηλιακών δεδομένων και κλιματικής ασφάλισης kWh Analytics). 

«Πολλές περιοχές που είναι ώριμες για ηλιακή ενέργεια είναι ευάλωτες στο χαλάζι», είπε στο Bloomberg ο Λου Γκρίτζο (επικεφαλής επιστήμονας της FM Global).Ο ασφαλιστικός κλάδος εγκαταλείπει τις αγορές σε ολόκληρη τη χώρα, αφήνοντας τους πελάτες ακόμη πιο ευάλωτους στις κλιματικές επιπτώσεις, ενώ παράλληλα ασφαλίζει και επενδύει στην εξόρυξη ορυκτών καυσίμων που προκαλεί την κλιματική κρίση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης