Συμφωνία - σταθμός των Verano - Siemens για πράσινο υδρογόνο και αφαλάτωση

Συμφωνία - σταθμός των Verano - Siemens για πράσινο υδρογόνο και αφαλάτωση
Το MοU θα βοηθήσει την Χιλή να επιτύχει τον στόχο της για NetZero μέσω του έργου «Los Amigos de Verano», στην Antofagasta, όπου εντοπίζεται ο καλύτερος ηλιακός πόρος στον πλανήτη», σύμφωνα με το Hydrogen Central

Μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη μεταξύ της διάσημης γερμανικής εταιρείας Siemens στη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποίησε στο Σαντιάγο της Χιλής με τίτλο «Τεχνολογία με σκοπό: το μέλλον του πράσινου υδρογόνου και της αφαλάτωσης στη Χιλή», όπου συζητήθηκαν διάφορα θέματα σχετικά με την αειφορία στη χώρα, όπως μεταφέρει το Hydrogen Central.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Παγκόσμιος Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος της Siemens, Δρ. Roland Busch, ο Υπουργός Οικονομίας καιΤουρισμού, Nicolás Grau, ο πρώην Υπουργός Ενέργειας και Ορυχείων και νυν Κοσμήτορας της Σχολής Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Adolfo Ibáñez, Juan Carlos Jobet, ο Αντιπρόεδρος της Chilean Hydrogen Association και επικεφαλής της επιχειρηματικής ανάπτυξης H2 στην ENGIE, Asunción Borrás και ο Αντιπρόεδρος της Colbun S.A, Bernardo Larraín.

Άνευ προηγουμένου συνεργασία

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Διευθύνων Σύμβουλος Dylan Rudney, ο COO Collin Hamilton, ο CFO Juan Wegner και η Country Manager μας Chile Carolina Galleguillos, οι οποίοι εκ μέρους της Verano Energy υπέγραψαν Συμφωνία Συνεργασίας (MοU) με τη Siemens, η οποία σύμφωνα με δηλώσεις «θα βοηθήσει την Χιλή να επιτύχει τον στόχο της για NetZero μέσω του έργου ανάπτυξης πράσινου υδρογόνου «Los Amigos de Verano», το οποίο βρίσκεται στην περιοχή Antofagasta, όπου εντοπίζεται ο καλύτερος ηλιακός πόρος στον πλανήτη».

Σε έναν κόσμο που αντιμετωπίζει παγκόσμιες ενεργειακές και περιβαλλοντικές προκλήσεις, αυτές οι συμφωνίες αντιπροσωπεύουν την αρχή μιας άνευ προηγουμένου συνεργασίας.
Επιδιώκουν να δημιουργήσουν θετικό αντίκτυπο, χωρίς να παραβλέπουν την κοινή αναζήτηση καινοτόμων λύσεων που επικεντρώνονται στην ανάπτυξη και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

«Στη Verano Energy, είμαστε ενθουσιασμένοι με αυτό το νέο κεφάλαιο που ανοίγει με τη Siemens.
Είναι ένα μεγάλο βήμα προς την επίτευξη των στόχων μας!», καταλήγει η ανακοίνωση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης