Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Politico: H κλιματική κρίση έχει "υπερκεράσει" τον IRA

Politico: H κλιματική κρίση έχει
Δισεκατομμύρια δολάρια κατευθύνθηκαν σε επενδύσεις, συμπεριλαμβανομένων 210 μεγάλων νέων έργων καθαρής ενέργειας
Ο Πρόεδρος Joe Biden γιορτάζει την πρώτη επέτειο της υπογραφής του νόμου για το κλίμα με μια σειρά από εκδηλώσεις ομιλίας και ένα πάρτι στον Λευκό Οίκο σύμφωνα με την Politico.

Ο εορτασμός του νόμου για τη μείωση του πληθωρισμού των σχεδόν 370 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε επενδύσεις καθαρής ενέργειας έρχεται καθώς καταστροφές που προκαλούνται από την κλιματική αλλαγή πλήττουν τη χώρα. Αυτές οι καταστροφές είναι αναμφισβήτητα μια υπενθύμιση του γιατί το έθνος χρειαζόταν έναν γιγάντιο νόμο για το κλίμα - αλλά προσφέρουν επίσης πυρομαχικά σε Ρεπουμπλικάνους επικριτές που προσπαθούν να προετοιμάσουν την απάντηση του Biden.

Η πυρκαγιά στο Μάουι έχει γίνει η πιο θανατηφόρα στη σύγχρονη ιστορία των ΗΠΑ και οι κίνδυνοι πυρκαγιάς αυξάνονται σε ολόκληρη τη χώρα. Ο περασμένος μήνας ήταν ο πιο καυτός στην ιστορία, εξαλείφοντας προηγούμενα υψηλά και σκοτώνοντας εκατοντάδες. Οι ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι αναθεώρησαν την πρόβλεψη για τον τυφώνα για φέτος από «σχεδόν κανονικό» σε «πάνω από το κανονικό», απειλώντας έναν ακόμη γύρο καταστροφικών καταιγίδων.

Και το ταμείο αποκατάστασης καταστροφών της χώρας θα μπορούσε να στεγνώσει αυτόν τον μήνα εάν το Κογκρέσο δεν ενεργήσει.

Κλιματική κρίση

«Ο αντίκτυπος της κλιματικής κρίσης είναι έντονος και το βλέπουμε σε πραγματικό χρόνο», δήλωσε σήμερα η αντιπρόεδρος Kamala Harris κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισής της στο Σιάτλ σχετικά με τον νόμο για τη μείωση του πληθωρισμού. Και πρόσθεσε: «Το ρολόι δεν χτυπά απλώς. Χτυπάει."

Ωστόσο, οι Ρεπουμπλικάνοι - συμπεριλαμβανομένων των βουλευτών του GOP που αντιτάχθηκαν ομοιόμορφα στον νόμο για το κλίμα - κατηγόρησαν τον Biden ότι έκανε πολύ λίγα για τα θύματα των καταστροφών στο άμεσο μέλλον. Το ίδιο έκανε και η εκστρατεία του πρώην προέδρου Trump, η οποία κυκλοφόρησε ένα βίντεο τη Δευτέρα με συλλυπητήρια στα θύματα στο Μάουι, ενώ επέκρινε την απάντηση της κυβέρνησης.

Ο Biden έχει στρέψει την προσοχή του στις πυρκαγιές της Χαβάης από τότε που υπέγραψε μια δήλωση έκτακτης ανάγκης για την πολιτεία την περασμένη εβδομάδα. Κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο Μιλγουόκι σήμερα για να μιλήσει για την παραγωγή καθαρής ενέργειας, ο Biden είπε ότι ο ίδιος και η πρώτη κυρία θα ταξιδέψουν στη Χαβάη «το συντομότερο δυνατό».

Σε συνδυασμό με τον δικομματικό νόμο για τις υποδομές, ο νόμος για τη μείωση του πληθωρισμού έχει ωθήσει δισεκατομμύρια δολάρια σε επενδύσεις, συμπεριλαμβανομένων 210 μεγάλων νέων έργων καθαρής ενέργειας.

Αλλά η χώρα - και ο κόσμος - έχουν περάσει το σημείο όπου αρκεί η απομάκρυνση από την καύση ορυκτών καυσίμων. Οι κίνδυνοι των κλιματικών καταστροφών έχουν φτάσει και η προστασία του κοινού από πλημμύρες, υπερβολική ζέστη, υπερτροφοδοτούμενους τυφώνες, άνοδο της στάθμης της θάλασσας, ξηρασία και πυρκαγιές είναι περίπλοκη και δαπανηρή - για να μην αναφερθούμε σε ελλείψεις καλλιεργειών, μαζική μετανάστευση και κατάρρευση ασφάλισης περιουσίας.

Ο νόμος του Biden για το κλίμα είναι ο πιο σημαντικός στην ιστορία των ΗΠΑ. Ωστόσο, μια πρόσφατη έκθεση από το Πανεπιστήμιο του Πρίνστον διαπίστωσε ότι η πλήρης εφαρμογή όλων των σχεδίων του προέδρου για το κλίμα (κάτι που δεν είναι δεδομένο) θα συνεχίσει να αποτυγχάνει να επιτύχει τους στόχους της Συμφωνίας του Παρισιού του 2015.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης