Ενέργεια

Goldman Sachs: Άνοδος για 3 μετοχές πετρελαίου και φυσικού αερίου

Goldman Sachs: Άνοδος για 3 μετοχές πετρελαίου και φυσικού αερίου
Pioneer, Devon Energy και Diamondback Energy
Tρεις μετοχές πετρελαίου και φυσικού αερίου είναι έτοιμες για ισχυρά κέρδη, σύμφωνα με την Goldman Sachs επαναλαμβάνοντας την αξιολόγηση Αγοράς για την καθεμία.

Ο αναλυτής της εταιρείας δήλωσε ότι εντός του κλάδου, επικεντρώνονται στην εκτέλεση, τη διαφοροποίηση περιουσιακών στοιχείων και τη μετατόπιση της αποτίμησης. Ακολουθούν οι τρεις μετοχές πετρελαίου και φυσικού αερίου Goldman Sachs:

Pioneer Natural Resources (NYSE:PXD): Η εταιρεία αναγνώρισε ότι οι μετοχές της PXD ξεπέρασαν τις αντίστοιχες μετοχές μετά τα αποτελέσματα του 2ου τριμήνου μετά από ισχυρή εκτέλεση παραγωγής/κόστους, η οποία "βοήθησε να ξεκλειδώσει περαιτέρω την αξία της διαφοροποιημένης διάρκειας αποθεμάτων της στο Midland". Η PXD, μια εταιρεία εξερεύνησης πετρελαίου και φυσικού αερίου με έδρα στο Irving του Τέξας, έχει δει τις μετοχές της να αυξάνονται περισσότερο από 14% τους τελευταίους τρεις μήνες.

«Βλέπουμε περιθώρια για τις μετοχές να συνεχίσουν να υπεραποδίδουν με εμπιστοσύνη στην ικανότητα της PXD να διατηρήσει τα πρόσφατα ισχυρά καλά αποτελέσματα σε συνδυασμό με περαιτέρω κέρδη αποδοτικότητας», έγραψε ο αναλυτής, προσθέτοντας ότι ενώ ο πήχης για συνεχή υπεραπόδοση ανεβαίνει, υπάρχει «ακόμα περιθώριο με περαιτέρω άνοδο προς την κεφαλαιακή απόδοση».

Devon Energy (NYSE:DVN): Παρά τα αποτελέσματα υποαπόδοσης μετά το 2ο τρίμηνο, η DVN ήταν μια άλλη μετοχή που η Goldman Sachs που βλέπει ως Αγορά. Η εταιρεία επικεντρώνεται επίσης στην εξερεύνηση υδρογονανθράκων. Οι μετοχές της υποχωρούν περισσότερο από 19% το 2023, αλλά η εταιρεία «συνεχίζει να βλέπει ελκυστική αξία για τις μετοχές της DVN».

Αυτό οφείλεται στον συνδυασμό της ισχυρής απόδοσης παραγωγής της, της δυνατότητας μείωσης του κόστους των πηγαδιών λόγω χαμηλότερου κόστους πρώτων υλών και της ελκυστικής αποτίμησής της, εξήγησε η εταιρεία, η οποία πρόσθεσε ότι η ελκυστική αποτίμηση της εταιρείας υποστηρίζεται από την Goldman Sachs προοπτική για το βάθος των πόρων στην Permian.

Diamondback Energy (NASDAQ:FANG): Η τρίτη μετοχή είναι η ανεξάρτητη εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου Diamondback Energy, με τον αναλυτή να δηλώνει ότι μετά από άλλο ένα τρίμηνο ισχυρής εκτέλεσης παραγωγής/κεφαλαιοποίησης, παραμένουν με αξιολόγηση Αγοράς στη μετοχή, η οποία είναι πάνω από 9% Αυτή την χρονιά βλέπουν μια ελκυστική γενιά FCF, «η οποία μπορεί να υποστηρίξει τη μείωση του χρέους και τις ισχυρές αποδόσεις κεφαλαίων».

«Βλέπουμε το FANG να παράγει απόδοση FCF 9%/10% το 2023E/24E έναντι ομοτίμων E&P μεγάλης κεφαλαιοποίησης (PXD, EOG, DVN) στο 7%/8% και συνεχίζουμε να βλέπουμε περιθώρια για σχετική απόδοση με συνεχή παραγωγή/εκτέλεση κόστους », έγραψε η εταιρεία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης