Ενέργεια

Σε διαβούλευση η πρόταση της ΡΑΑΕΥ για τις χρεώσεις στο Χρηματιστήριο Ενέργειας

Σε διαβούλευση η πρόταση της ΡΑΑΕΥ για τις χρεώσεις στο Χρηματιστήριο Ενέργειας
Έως 8/9 η υποβολή των προτάσεων

Tέθηκε από τη ΡΑΕΕΥ σε δημόσια διαβούλευση η εισήγηση του Ομίλου Χρηματιστηρίου Ενέργειας αναφορικά με την έγκριση

  • της τροποποίησης της Μεθοδολογίας Υπολογισμού Τελών και Χρεώσεων για τη λειτουργία της Αγοράς Επόμενης Ημέρας και της Ενδοημερήσιας Αγοράς
  • των προτεινόμενων νέων Τελών και Χρεώσεων για τη λειτουργία της Αγοράς Επόμενης Ημέρας και της Ενδοημερήσιας Αγοράς και
  • των προτεινόμενων νέων Χρεώσεων και των Τελών EnExClear ως Φορέα Εκκαθάρισης για την Εκκαθάριση Συναλλαγών Αγοράς Επόμενης Ημέρας και Ενδοημερήσιας Αγοράς

Προς διευκόλυνση και πλήρη κατανόηση των προτεινόμενων ρυθμίσεων επισυνάπτεται επιπροσθέτως σχετική τεκμηρίωση του Ομίλου Χρηματιστηρίου Ενέργειας υπό μορφή παρουσίασης για την εφαρμογή της ως άνω Μεθοδολογίας και τα προκύπτοντα τέλη και χρεώσεις για την ΕΧΕ Α.Ε. καθώς και τα τέλη και τις χρεώσεις για την EnExClear, εφαρμόζοντας κατ΄αναλογία τη μεθοδολογία.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν στη διαβούλευση υποβάλλοντας τις απόψεις τους επί των ως άνω κειμένων ηλεκτρονικά στη διεύθυνση elecodes-market@rae.gr ή εγγράφως, έως και την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023.

Η ΡΑΑΕΥ, με την επιφύλαξη των διατάξεων της παρ. 3 του άρθρου 5 του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας (ν.2690/1999, ΦΕΚ Α’ 45), θα δημοσιοποιήσει κατάλογο των συμμετεχόντων στη διαβούλευση καθώς και το περιεχόμενο των σχετικών εγγράφων, με εξαίρεση την περίπτωση κατά την οποία ο συμμετέχων αιτείται τη μη δημοσιοποίηση των στοιχείων του και/ή των απόψεών του.

Συνημμένα αρχεία:

1) Εισήγηση αναφορικά με την Μεθοδολογία Υπολογισμού Τελών και Χρεώσεων για τη λειτουργία της Αγοράς Επόμενης Ημέρας και της Ενδοημερήσιας Αγοράς (έκδοση χωρίς επισήμανση και με επισήμανση αλλαγών σε σχέση με την ισχύουσα, όπως έχει εγκριθεί με την υπ΄αριθμ. 949/2020 Απόφαση ΡΑΕ και τροποποιηθεί με την υπ΄αριθμ. 987/2021 Απόφαση ΡΑΕ).

2) Εισήγηση αναφορικά με τα νέα προτεινόμενα Τέλη και τις Χρεώσεις για τη λειτουργία της Αγοράς Επόμενης Ημέρας και την Ενδοημερήσιας Αγοράς (έκδοση χωρίς επισήμανση και με επισήμανση αλλαγών σε σχέση με τα ισχύοντα, όπως έχουν εγκριθεί με την υπ΄αριθμ. 950/2020 Απόφαση ΡΑΕ και τροποποιηθεί με την υπ΄αριθμ. 987/2021 Απόφαση ΡΑΕ).

3) Εισήγηση αναφορικά με τις νέες προτεινόμενες Χρεώσεις και Τέλη της EnExClear ως Φορέα Εκκαθάρισης για την Εκκαθάριση Συναλλαγών Αγοράς Επόμενης Ημέρας και Ενδοημερήσιας Αγοράς (έκδοση χωρίς επισήμανση και με επισήμανση αλλαγών σε σχέση με τα ισχύοντα, όπως έχουν εγκριθεί με την υπ΄αριθμ. 1007/2020 Απόφαση ΡΑΕ).

4) Σχετική τεκμηρίωση, υπό μορφή παρουσίασης, των τελών και χρεώσεων που προκύπτουν σε εφαρμογή της Μεθοδολογίας.

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης