Ενέργεια

Η Chevron ενισχύει την παραγωγή φυσικού αερίου στην Αυστραλία για τον έλεγχο των τιμών

Η Chevron ενισχύει την παραγωγή φυσικού αερίου στην Αυστραλία για τον έλεγχο των τιμών
Η Αυστραλία είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας LNG στον κόσμο

Η μονάδα της Chevron στην Αυστραλία ανακοίνωσε σήμερα (23/8), σύμφωνα με το Reuters, ότι θα αυξήσει την εγχώρια ικανότητα παραγωγής φυσικού αερίου στο έργο Wheatstone στη Δυτική Αυστραλία εν μέσω ανησυχιών για απεργία των εργαζομένων.

Μετά από τεχνικές προσαρμογές και τροποποιήσεις στα εργοστάσια, η ονομαστική δυναμικότητα του έργου Wheatstone θα αυξηθεί σε 215 terajoules την ημέρα από 205 terajoules.Συνδικάτα που εκπροσωπούν εργάτες υπεράκτιων πλατφορμών σε αυστραλιανούς παρόχους υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) έχουν απειλήσει με βιομηχανική δράση απαιτώντας καλύτερους μισθούς και συνθήκες εργασίας.

Η Αυστραλία είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας LNG στον κόσμο και το North West Shelf της Woodside Energy μαζί με τα έργα Gorgon και Wheatstone της Chevron, παρέχουν περίπου το 1/10 της παγκόσμιας αγοράς.Οι εργαζόμενοι στις εγκαταστάσεις LNG της Chevron's Gorgon και Wheatstone άρχισαν να ψηφίζουν την περασμένη εβδομάδα για το αν θα χορηγήσουν στα συνδικάτα άδεια να καλέσουν σε απεργία και τα αποτελέσματα της κάλπης αναμένονται την Πέμπτη και τη Δευτέρα

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Chevron Australia, Mark Hatfield, δήλωσε ότι η αυξημένη παραγωγική ικανότητα στο Wheatstone ήταν αποτέλεσμα των τροποποιήσεων του εργοστασίου και των επακόλουθων δοκιμών παραγωγής υψηλής ταχύτητας που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους.

«Θα συνεχίσουμε να διερευνούμε τη λειτουργική απόδοση και τις βελτιώσεις εξοπλισμού στο Wheatstone που θα μπορούσαν να αυξήσουν ακόμη περισσότερο την ικανότητα οικιακού αερίου», πρόσθεσε ο Hatfield.

Εν τω μεταξύ, τα συνδικάτα στο North West Shelf του Woodside έχουν απειλήσει να απεργήσουν ήδη από τις 2 Σεπτεμβρίου εάν δεν εκπληρωθούν οι όροι τους.

Περίπου το 99% των εργαζομένων εκεί έχουν ήδη υποστηρίξει τη βιομηχανική δράση, αλλά τα συνδικάτα δεν έχουν ακόμη καλέσει σε απεργία.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης