Ενέργεια

Mytilineos: Αύξηση της τιμή στόχου από τη Citi στα 45 ευρώ

Mytilineos: Αύξηση της τιμή στόχου από τη Citi στα 45 ευρώ
Γιατί ο Οίκος αναβαθμίζει την κεφαλαιοποίηση του Ομίλου

Αναβάθμιση με τιμή στόχο στα 45 ευρώ από 37 πραγματοποιεί σήμερα (1/9) η Citi για τη Mytilineos, προσδοκώντας υψηλότερες αποδόσεις κατά 6-9% για την περίοδο 2023-2025.

Αποτιμά τη κεφαλαιοποίηση σε 7Χ το EBITDA για να ενσωματώσει την επιταχυνόμενη ανάπτυξη στις ΑΠΕ, που είναι ήδη ο μεγαλύτερος καταλύτης κερδοφορίας για το α΄6μηνο του 2023.

Αναμένει ότι ο κλάδος των ΑΠΕ θα καταλαμβάνει το 50% των EBITDA του Ομίλου στην επόμενη 5ετία.Το EBITDA θα ξεπεράσει το 1 δις το 2023, καθώς ο θερμός καιρός του Ιουλίου οδήγησε σε ανάκαμψη την ενεργειακή ζήτηση, ενώ ξεκίνησε και η λειτουργία της νέας μονάδας CCGT. Εκτιμάται παράλληλα ότι τα EBITDA από τις ΑΠΕ θα ξεπεράσουν το 2023 τα 220 εκατ. έναντι 165 εκατ. το προηγούμενο έτος.

Προβλέπεται ότι το καθαρό χρέος για το 2023 δεν θα ξεπεράσει το 1,3 δις. που αντιστοιχεί σε μια σχέση 1.3/EBITDA. Η τρέχουσα αποτίμηση 6Χ το EBITDA συνάδει με το μακροπρόθεσμο μέσο όρο, ενώ η τελευταία αναβάθμιση ανεβάζει την αποτίμηση στο 7 για να καταγράψει τους υψηλότερους πολλαπλασιαστές από την ανάπτυξη στις ΑΠΕ, που θα καταλαμβάνουν το 50% των κερδών.

Η νέα πρόβλεψη για τα κέρδη/μετοχή είναι 4,54 ευρώ από 4,35 για το 2023 που αντιστοιχούν σε P/E 8,2.

Για το 2024, είναι 4,67 ευρώ/μετοχή έναντι 4,51 που αντιστοιχούν σε P/E 8 και για το 2025 είναι 4,9 από 4,45 που αντιστοιχούν σε P/E 7,6.

Αναλυτικά

Ανεβάζει σημαντικά την τιμή-στόχο για τη Mytilineos η Citi σε ανάλυσή της για την εισηγμένη. Πλέον ο πήχης ανεβαίνει στα €45 (από €37 προηγουμένως), με τη σύσταση να παραμένει «αγορά».

Βασικοί καταλύτες αυτής της αύξησης στην τιμή-στόχο είναι:

Τα νέα επίπεδα κερδοφορίας της εταιρείας, τα οποία ο αναλυτής της Citi, προβλέπει ότι από φέτος  σταθεροποιούνται σε επίπεδα άνω του €1δισ.

Το γεγονός ότι η υψηλή κερδοφορία της Mytilineos στηρίζεται κυρίως στην αυξημένη συνεισφορά των ΑΠΕ, το οποίο με τη σειρά του σημαίνει υψηλότερη αποτίμηση για την εταιρεία. Πιο συγκεκριμένα, εκτιμά ότι η συνεισφορά των ΑΠΕ στην κερδοφορία θα πλησιάσει το 50% τα επόμενα έτη και ως εκ τούτου η Mytilineos θα επωφεληθεί από τους υψηλότερους πολλαπλασιαστές που ακολουθούν τον Τομέα των ΑΠΕ.

Για το 2023 ο αναλυτής της Citi αναμένει EBITDA €1,005 δισ. ευρώ, ενώ παρά το υψηλό CAPEX, εκτιμά ότι το προσαρμοσμένο Net debt για το έτος θα κλείσει μόλις στα €1,3 δισ.

Επιπρόσθετα, ο αναλυτής της CITI, αναμένει περαιτέρω rerating για τη μετοχή καθώς στο θετικό σενάριο ανεβάζει την τιμή στόχο στο επίπεδο των €53. Η περαιτέρω αυτή αύξηση της τιμής-στόχου της μετοχής για τη CITI, θα μπορούσε να προέλθει είτε από μία πιθανή, ακόμα μεγαλύτερη, κερδοφορία το 2023 (άνω του €1δισ.), είτε από τη μεγαλύτερη συνεισφορά των ΑΠΕ στο μείγμα κερδοφορίας της Εταιρείας (δηλαδή RES EBITDA >€222m, που προβλέπει για φέτος η CITI).

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης