Ενέργεια

ΡΑΑΕΥ: Σε δημόσια διαβούλευση η εισήγηση του Διαχειριστή του ΕΣΜΗΕ

ΡΑΑΕΥ: Σε δημόσια διαβούλευση η εισήγηση του Διαχειριστή του ΕΣΜΗΕ
Oι λεπτομέρειες της πρότασης

Η ΡΑΑΕΥ θέτει σήμερα σε δημόσια διαβούλευση την εισήγηση του Διαχειριστή του ΕΣΜΗΕ, όπως υποβλήθηκε στην Αρχή με το υπ’ αριθμ. πρωτ. ΡΑΑΕΥ Ι-354626/24.07.2023 έγγραφό του σχετικά με το «Πρόγραμμα Κατάρτισης και τη Διαδικασία Πιστοποίησης Προσωπικού Υπεύθυνου για τη Λειτουργία του ΕΣΜΗΕ, τον Επιχειρησιακό Σχεδιασμό και την Αγορά Εξισορρόπησης», σύμφωνα με τις προβλέψεις των άρθρων 58 έως 63 του Κανονισμού (ΕΕ) 2017/1485 σχετικά με τον καθορισμό κατευθυντήριων γραμμών για τη λειτουργία του συστήματος μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, όπως ισχύει. 

Στην εν λόγω πρόταση, καθορίζονται λεπτομέρειες σχετικά με:

  • την οργάνωση και το περιεχόμενο των προγραμμάτων εκπαίδευσης του προσωπικού του Διαχειριστή που είναι υπεύθυνο για τη λειτουργία του ΕΣΜΗΕ, τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και την αγορά εξισορρόπησης.
  • το ρόλο και τις αρμοδιότητες του συντονιστή κατάρτισης και των εκπαιδευτών.
  • τη διαδικασία πιστοποίησης του προσωπικού που είναι υπεύθυνο για τη λειτουργία σε πραγματικό χρόνο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν στη διαβούλευση υποβάλλοντας τις απόψεις τους επί των ως άνω κειμένων ηλεκτρονικά στη διεύθυνση info@rae.gr ή εγγράφως, έως και την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023.

Με την επιφύλαξη των διατάξεων της παρ. 3 του άρθρου 5 του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας (ν. 2690/1999, ΦΕΚ Α’ 45) και λαμβάνοντας υπόψη τους σκοπούς της διαφάνειας και της πλήρους ενημέρωσης των ενδιαφερομένων, που εξ ορισμού επιδιώκονται και επιτυγχάνονται μέσω της δημόσιας διαβούλευσης, η ΡΑΑΕΥ θα δημοσιοποιήσει κατάλογο των συμμετεχόντων στη διαβούλευση καθώς και το περιεχόμενο των σχετικών εγγράφων, με εξαίρεση την περίπτωση κατά την οποία ο συμμετέχων αιτείται τη μη δημοσιοποίηση των στοιχείων του, επικαλούμενος και τεκμηριώνοντας σχετικά ειδικό λόγο, που άπτεται εμπορικού – επιχειρηματικού απορρήτου.

Συνημμένο αρχείο:


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης