Ενέργεια

Πετρέλαιο: Εκτοξεύεται πάνω από τα 90 δολ.- Η Σ. Αραβία επεκτείνει τις περικοπές παραγωγής έως το τέλος του έτους

Πετρέλαιο: Εκτοξεύεται πάνω από τα 90 δολ.- Η Σ. Αραβία επεκτείνει τις περικοπές παραγωγής έως το τέλος του έτους

Παρατείνει την εθελοντική περικοπή της παραγωγής αργού κατά 1 εκατ. bpd μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους - Η στοχευμένη παραγωγή αργού θα είναι 9 εκατομμύρια bpd.

 

Σχετικά Άρθρα
Η Σαουδική Αραβία θα επεκτείνει την εθελοντική περικοπή της παραγωγής αργού πετρελαίου κατά 1 εκατομμύριο bpd μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο Τύπου της Σαουδικής Αραβίας.

Αυτό φέρνει τη στοχευμένη παραγωγή αργού πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας στα 9 εκατομμύρια bpd για το υπόλοιπο του έτους. Ωστόσο, η παράταση θα εξακολουθεί να εξετάζεται κάθε μήνα, ανέφεραν τα μέσα ενημέρωσης το απόγευμα της Τρίτης.

Οι αγορές πετρελαίου μαντεύουν πώς ο ΟΠΕΚ θα προχωρήσει στη στρατηγική του για την παραγωγή πετρελαίου - με τον ρόλο της Ρωσίας και της Σαουδικής Αραβίας στο σχέδιο του ΟΠΕΚ να κατέχει την πρώτη θέση ανησυχίας. Οι αναλυτές της αγοράς επιλέγουν τακτικά σημεία της τιμής του πετρελαίου που θα προκαλούσαν πρόσθετες ενέργειες από τη Σαουδική Αραβία.
Το Brent διαπραγματεύεται λίγο πάνω από τα 90 δολ.το βαρέλι, στα 90,57 δολάρια στις 18:26 π.μ. ET, σημειώνοντας άνοδο +1,23% την ημέρα. Το Brent εκτινάχθηκε στα 6 δολάρια το βαρέλι τον τελευταίο μήνα. Το αργό ενισχύεται 1,98% στα 87,24 δολ. το βαρέλι.

Καθώς η Σαουδική Αραβία σχεδιάζει να επεκτείνει την περικοπή παραγωγής και η αγορά έχει την ευκαιρία να αφομοιώσει την ανακοίνωση της Σαουδικής Αραβίας, αναμένονται περαιτέρω κινήσεις στην τιμή του πετρελαίου.

Το ερώτημα τώρα είναι αν αυτή η κίνηση θα πρέπει να εξεταστεί με ανοδικό ή πτωτικό πρίσμα. Ενώ οι περικοπές παραγωγής από τη Σαουδική Αραβία θα μπορούσαν να θεωρηθούν ανοδικές στον περιορισμό των παγκόσμιων προμηθειών πετρελαίου, οι αρκούδες σπεύδουν να επισημάνουν ότι αυτό σημαίνει ότι η Σαουδική Αραβία δεν βλέπει τη ζήτηση αργού πετρελαίου της Κίνας να αυξάνεται αρκετά ώστε να δικαιολογεί τη χαλάρωση των ηνίων στην τρέχουσα στρατηγική περικοπής της παραγωγής.

Αρχικά, η Σαουδική Αραβία είχε προτείνει την πρόσθετη περικοπή της προσφοράς κατά 1 εκατομμύριο bpd - μια εθελοντική περικοπή της προσφοράς - ως γεγονός μόνο τον Ιούλιο. Αργότερα, ωστόσο, η Σαουδική Αραβία επέκτεινε την περικοπή παραγωγής τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο. Η περικοπή δεν απαιτείται ως μέρος της συμφωνίας που επιτεύχθηκε με τους ομίλους ΟΠΕΚ και ΟΠΕΚ+, αλλά είναι επιπλέον των εντολών του ΟΠΕΚ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης