Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Baker Hughes: Αύξηση εξέδρων πετρελαίου για πρώτη φορά από τον Ιούνιο

Baker Hughes: Αύξηση εξέδρων πετρελαίου για πρώτη φορά από τον Ιούνιο

 Ο αριθμός των εξέδρων πετρελαίου και φυσικού αερίου,αυξήθηκε κατά ένα σε 632 την εβδομάδα έως τις 8 Σεπτεμβρίου

 

 Οι αμερικανικές ενεργειακές εταιρείες αύξησαν αυτή την εβδομάδα τον αριθμό των εξέδρων πετρελαίου που λειτουργούν για πρώτη φορά από τον Ιούνιο, ενώ μείωσαν τον αριθμό των εξέδρων φυσικού αερίου, ανέφερε η εταιρεία ενεργειακών υπηρεσιών Baker Hughes την Παρασκευή.

Ο αριθμός των εξέδρων πετρελαίου και φυσικού αερίου, ένας πρώιμος δείκτης μελλοντικής παραγωγής, αυξήθηκε κατά ένα σε 632 την εβδομάδα έως τις 8 Σεπτεμβρίου.
Παρά την αύξηση της εξέδρας αυτής της εβδομάδας, η Baker Hughes ανέφερε ότι η συνολική καταμέτρηση ήταν ακόμα μειωμένη κατά 127, ή 17%, κάτω από αυτήν την περίοδο πέρυσι.

Οι εξέδρες πετρελαίου στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά μία στις 513 αυτή την εβδομάδα, ενώ οι εξέδρες φυσικού αερίου μειώθηκαν κατά μία στις 113, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2022.

Μετά την εκτίναξη των τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία πέρυσι, ο αριθμός των αμερικανικών γεωτρύπανων ανέβηκε σε 784 τον Νοέμβριο του 2022, αλλά έκτοτε μειώθηκε κατά περίπου 19%, καθώς οι τιμές μειώθηκαν νωρίτερα μέσα στο έτος.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας παροχής υπηρεσιών πετρελαίου Patterson-UTI δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι αναμένει ότι ο αριθμός των εξέδρων πετρελαίου και φυσικού αερίου στις ΗΠΑ θα ανακάμψει σε περισσότερα από 700 μέχρι το τέλος του επόμενου έτους, καθώς οι υψηλές τιμές ενέργειας ενισχύουν τη δραστηριότητα γεώτρησης.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν περίπου κατά 9% μέχρι στιγμής φέτος, αφού κέρδισαν περίπου 7% το 2022. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου των ΗΠΑ, εν τω μεταξύ, έχουν υποχωρήσει περίπου 42% μέχρι στιγμής φέτος, μετά την άνοδο περίπου 20% πέρυσι.

Οι υψηλότερες τιμές του πετρελαίου έφεραν την παραγωγή αργού στις ΗΠΑ και πάλι σε τροχιά φέτος για να σημειώσουν νέο υψηλό που δεν είχε παρατηρηθεί από την πανδημία COVID-19, ενώ άλλο ένα υψηλό ρεκόρ είχε προβλεφθεί για την παραγωγή φυσικού αερίου το 2023 παρά την απότομη πτώση των τιμών.

Αυτή η αύξηση στην παραγωγή φυσικού αερίου οφείλεται κυρίως στο αυξημένο ενδιαφέρον για γεώτρηση πετρελαίου σε λεκάνες σχιστόλιθου που παράγουν επίσης πολύ αέριο όπως το Permian στο Δυτικό Τέξας και στο ανατολικό Νέο Μεξικό.

Η Chevron ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι σχεδιάζει να αυξήσει τις κεφαλαιουχικές δαπάνες στο Permian κατά 25% το 2024 από τις ετήσιες οδηγίες της και στοχεύει σε παραγωγή ρεκόρ παρά ένα πιο μέτριο σχέδιο καταμέτρησης γεωτρήσεων για το μεγαλύτερο κοίτασμα πετρελαίου των ΗΠΑ.

Ο Νο. 2 παραγωγός πετρελαίου των ΗΠΑ αναμένει να έχει κατά μέσο όρο 13 έως 14 εξέδρες που λειτουργούν από την εταιρεία το 2024 στη λεκάνη, αυξημένο από το 2022 αλλά λιγότερες από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης