Ν. Αυστραλία: Σπάει ρεκόρ στις ΑΠΕ με οδηγό τα «φωτοβολταϊκά στις στέγες» - Αναλυτικό διάγραμμα

Ν. Αυστραλία: Σπάει ρεκόρ στις ΑΠΕ με οδηγό τα «φωτοβολταϊκά στις στέγες» - Αναλυτικό διάγραμμα
Η ηλιακή ενέργεια από τα φωτοβολταϊκά στις στέγες συνέβαλε στο 93,7% της κρατικής ζήτησης, με μέγιστη παραγωγή 1332 MW

Η τρέχουσα χρονιά σπάει κάθε ρεκόρ για τις ΑΠΕ στην Νότια Αυστραλία, αφού η συνδυασμένη παραγωγή ενέργειας από φωτοβολταϊκά στις στέγες και της μεγάλης κλίμακας ηλιακής ενέργειας έφτασε στο ρεκόρ 120,8% της τοπικής ζήτησης στην Κυριακή (10/9). Μάλιστα, ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ του 116% που σημειώθηκε τον Οκτώβριο του περασμένου έτους.

Η ηλιακή ενέργεια από τα φωτοβολταϊκά στις στέγες συνέβαλε στο 93,7% της κρατικής ζήτησης, με μέγιστη παραγωγή 1332 MW. Η ηλιακή ενέργεια μεγάλης κλίμακας πρόσθεσε άλλο 26,3%, ήτοι 374 MW.

Παράλληλα, η εξαγωγική ικανότητα της Βικτώριας ξεπέρασε τα 400 MW, ενώ οι τέσσερις μεγάλες μπαταρίες της πολιτείας φορτίζονταν κατά τη διάρκεια της ημέρας και εκφορτίζονταν στη βραδινή αιχμή. Η Νότια Αυστραλία έχει κατά μέσο όρο περισσότερο από 70% αιολική και ηλιακή ενέργεια τους τελευταίους 12 μήνες.

Σύμφωνα με την GPE NEMlog, η ηλιακή ενέργεια μεγάλης κλίμακας σημείωσε νέο μερίδιο ρεκόρ 30,7% ο απόγευμα της Κυριακής, ενώ ο άνθρακας σημείωσε νέο ρεκόρ χαμηλής στιγμιαίας παραγωγή 5.332 MW και χαμηλό ρεκόρ μεριδίου 24,3% στο δίκτυο NSW.

Το σχετικό διάγραμμα

8676.jpg




www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης