Μπαίνουν τα καλώδια στο πρώτο μεγάλο υπεράκτιο αιολικό Vineyard Wind 800 ΜW

Μπαίνουν τα καλώδια στο πρώτο μεγάλο υπεράκτιο αιολικό Vineyard Wind 800 ΜW
Το 800 MW Vineyard Wind 1 βρίσκεται 24 χλμ μακριά από την ακτή και είναι το πρώτο μεγάλο υπεράκτιο αιολικό των ΗΠΑ

Ξεκινούν οι εργασίες τοποθέτησης inter – array καλωδίων στο υπεράκτιο αιολικό πάρκο Vineyard Wind 1 ισχύος 800 MW στις ΗΠΑ.

Η μεταφορά των καλωδίων θα γίνει από το σκάφος του Ομίλου Jan De Nul, Isaac Newton και θα ξεκινήσει με τις γραμμές καλωδίων 5 και 6.

Το πλοίο θα παραμείνει στο πεδίο μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου, δήλωσε η Vineyard Wind, μια κοινοπραξία μεταξύ της Avangrid και της Copenhagen Infrastructure Partners (CIP).

Το C-PIONEER θα λειτουργεί ως σταθερό σκάφος υποστήριξης, υποστηρίζοντας τις δραστηριότητες έλξης καλωδίων για τα inter- array καλώδια.
Το σκάφος υποστήριξης τάφρων ADHEMAR DE SAINT-VENANT θα εκτελεί εργασίες διάνοιξης και ταφής καλωδίων.

Το F/V SEAFARER θα λειτουργεί ως σκάφος ασφαλείας για την παρακολούθηση της κυκλοφορίας και για τη διευκόλυνση της ασφαλούς κίνησης αλιευτικών σκαφών, σκαφών αναψυχής ή άλλων σκαφών διέλευσης γύρω από τις θέσεις όπου θα γίνονται οι εργασίες και τα υπόλοιπα σκάφη που θα συμμετέχουν στο έργο.
Ο όμιλος Jan De Nul και η JDR Cable Systems η οποία ανήκει στον Όμιλο TFKable θα απλώσουν σχεδόν 210 χιλιόμετρα καλωδίων 66 kV που θα συνδέσουν τις ανεμογεννήτριες Haliade-X 62 GE του έργου και θα μεταφέρουν την παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια σε έναν υπεράκτιο υποσταθμό για να μεταφερθεί στο δίκτυο.

Από τον υπεράκτιο υποσταθμό, η ηλεκτρική ενέργεια θα παραδίδεται στην ακτή μέσω καλωδίου εξαγωγής που θα προμηθεύσει η Prysmian.
Το 800 MW Vineyard Wind 1 βρίσκεται 24 χιλιόμετρα από την ακτή Martha's Vineyard και είναι το πρώτο υπεράκτιο αιολικό πάρκο εμπορικής κλίμακας που έλαβε έγκριση στις ΗΠΑ.

Μόλις τεθεί σε πλήρη λειτουργία στα μέσα του 2024, το υπεράκτιο αιολικό πάρκο ισχύος 806 MW θα παράγει ηλεκτρική ενέργεια που θα καλύπτει τις ανάγκες περισσότερων από 400.000 νοικοκυριών και επιχειρήσεων στην Πολιτεία της Μασαχουσέτης, θα δημιουργήσει 3.600 ανθρωποέτη εργασίας ισοδυνάμου πλήρους απασχόλησης (FTE), θα εξοικονομήσει για τους πελάτες 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια στα πρώτα 20 χρόνια λειτουργίας του και αναμένεται να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα κατά περισσότερους από 1,6 εκατομμύρια μετρικούς τόνους ετησίως, μέγεθος που ισοδυναμεί με την απομάκρυνση 325.000 αυτοκινήτων από το δρόμο ετησίως, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν η Avangrid και η CIP.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης