Διεθνή

Η Σαουδική Αραβία προσεγγίζει την Κίνα για να συμμετάσχει στην αγορά του 5% της Aramco

Η Σαουδική Αραβία προσεγγίζει την Κίνα για να συμμετάσχει στην αγορά του 5% της Aramco
Η πώληση του 5% της Saudi Aramco στο επίκεντρο των συζητήσεων του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας με τον Πρόεδρο της Κίνας στο Πεκίνο.
Στο Πεκίνο βρίσκεται ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Salman bin Abdulaziz στοχεύοντας να προσελκύσει επενδύσεις στη χώρα του από την δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον πλανήτη και ιδιαιτέρως στο 5% της Saudi Aramco που σχεδιάζει να πουλήσει το Ριάντ το 2018, όπως μεταδίδει το Bloomberg.
Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το πρακτορείο, έχει γίνει προσέγγιση μεταξύ των δύο πλευρών, προκειμένου να επενδύσει το Πεκίνο στην μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία του κόσμου συμμετέχοντας στην αρχική δημόσια προσφορά (ΙΡΟ) που θα λάβει χώρα το 2018 μέσω του μεγαλύτερου κρατικού ταμείου της χώρας, του China Investment Corp., ωστόσο δεν έχει επιτευχθεί επίσημη συμφωνία.
Μεταξύ των Χρηματιστηρίων που θα συμμετάσχουν στην ΙΡΟ για το 5% της Saudi Aramco είναι της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου, του Τόκιο, του Χονγκ Κονγκ και της Σιγκαπούρης.
Σύμφωνα με το Bloomberg, η αξία του 5% του πετρελαϊκού κολοσσού της Σαουδικής Αραβίας μπορεί να κυμανθεί μέσω της ΙΡΟ από 400 δισ. έως και 2 τρισ. δολάρια.

Αρχική δημοσίευση: 16/03/2017 11:31

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης