Ευρωκοινοβούλιο: Εγκρίθηκε ο στόχος του 42,5% για τις ΑΠΕ

Ευρωκοινοβούλιο: Εγκρίθηκε ο στόχος του 42,5% για τις ΑΠΕ
Ο Markus Pieper, διαπραγματευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το νομοσχέδιο, δήλωσε ότι θα επιτρέψει την ταχύτερη έγκριση νέων έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και θα ενθαρρύνει τις νέες τεχνολογίες

Οι νομοθέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έδωσαν την τελική έγκρισή τους σήμερα σε νομικά δεσμευτικούς στόχους για την ταχύτερη επέκταση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αυτή τη δεκαετία. Στο επίκεντρο του σχεδιασμού της Ευρώπης είναι ο περιορισμός της κλιματικής αλλαγής και η απομάκρυνση από τα ορυκτά καύσιμα.

Ο νόμος αυξάνει σημαντικά τους στόχους της ΕΕ για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, απαιτώντας το 42,5% της ενέργειας της ΕΕ να είναι ανανεώσιμη έως το 2030, αντικαθιστώντας τον τρέχοντα στόχο 32% για εκείνη την ημερομηνία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η νέα δέσμευση της ΕΕ προέκυψε μέσω σκληρών διαπραγματεύσεων των κυβερνήσεων, εξασφαλίζοντας υποστήριξη μόνο αφότου η Γαλλία κέρδισε εξαιρέσεις για την πυρηνική ενέργεια.

Συγκεκριμένα, υπέρ της ψήφισης του νομοσχεδίου τάχθηκαν 470 βουλευτές, 120 κατά και 40 απείχαν, ενώ τα κράτη μέλη της ΕΕ πρέπει επίσης να λάβουν πράσινο φως για το τελικό νομοσχέδιο πριν τεθεί σε ισχύ. Ο Markus Pieper, διαπραγματευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το νομοσχέδιο, δήλωσε ότι θα επιτρέψει την ταχύτερη έγκριση νέων έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και θα ενθαρρύνει τις νέες τεχνολογίες.

Τέλος, οι χώρες της ΕΕ και οι νομοθέτες είχαν διαπραγματευτεί μια συμφωνία για τον νόμο για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας τον Μάρτιο, η οποία υποτίθεται ότι θα ήταν οριστική, αλλά ανεστάλη από χώρες που επιδιώκουν μεγαλύτερη αναγνώριση της πυρηνικής ενέργειας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης