Επενδυτικό μπαράζ της Volton στις ΑΠΕ: Στα σκαριά φωτοβολταϊκό πάρκο 150 MW

Επενδυτικό μπαράζ της Volton στις ΑΠΕ: Στα σκαριά φωτοβολταϊκό πάρκο 150 MW
Το έργο θα περιλαμβάνει και υποσταθμό διανομής ηλεκτρικής ενέργειας.   
 
Στρατηγικές κινήσεις καταγράφονται το τελευταίο διάστημα από την εταιρεία Volton των επιχειρηματικών οικογενειών Δημήτρη Μπάκου και Γιάννη Καϋμενάκη, η οποία επιχειρεί να ισχυροποιήσει την παρουσία της στην ενεργειακή αγορά. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία έχει ήδη υποβάλλει φάκελο στο Enterprise Greece για την κατασκευή μεγάλου φωτοβολταϊκού πάρκου, ισχύος περίπου 150 MW, το οποίο σκοπεύει να εγκαταστήσει σε περιοχή της Πελοποννήσου, ένα έργο το οποίο θα περιλαμβάνει και υποσταθμό διανομής ηλεκτρικής ενέργειας.   
  Υπό αξιολόγηση ο φάκελος του έργου

Ο φάκελος του έργου, σύμφωνα με πηγές της αγοράς, βρίσκεται υπό αξιολόγηση για την υπαγωγή του έργου στο ειδικό αδειοδοτικό καθεστώς των στρατηγικών επενδύσεων, παρακάμπτοντας τη  γραφειοκρατία, με δεδομένο ότι η όλη διαδικασία μετατοπίζεται από τις υπηρεσίες σε κεντρικό επίπεδο. Έπειτα από την αξιολόγηση της πληρότητας των κριτηρίων και του φακέλου καθώς επίσης και της σκοπιμότητας   ένταξης της επένδυσης στη διαδικασία  των Στρατηγικών Επενδύσεων από το  Enterprise Greece, για   την ένταξη του έργου σε καθεστώς στρατηγικής επένδυσης και για τα κίνητρα που πρόκειται   να λάβει θα  αποφασίσει η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων (ΔΕΣΕ).
To άνοιγμα στις ΑΠΕ

Η Volton, η οποία έχει εισέλθει δυναμικά και στον χώρο της προμήθειας ενέργειας, μπαίνει και στον χώρο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ).  Η εγκατεστημένη ισχύς των πάρκων που διαθέτει στο «πράσινο» χαρτοφυλάκιό της και ήδη λειτουργούν, καιθώς και εκείνων  που βρίσκονται στη διαδικασία εγκατάστασης, φτάνει στα 22 MW. Σύντομα δε, ξεκινά η εγκατάσταση ενός νέου πάρκου ισχύος 10 MW με τη  λειτουργία του οποίου η συνολική ισχύς θα ανέβει στα 32 MW. Επίσης, βρίσκονται σε διαδικασία αδειοδότησης εγκαταστάσεις επιπλέον ισχύος 530 MW.
Να θυμίσουμε ότι το 2019 η εταιρεία Volton είχε προχωρήσει σε μία εξαγορά στρατηγικής σημασίας, καθώς είχε αποκτήσει το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της ΚΕΝ, διασφαλίζοντας τότε μια ενεργή βάση 120.000 συνδρομητών, που περιλαμβάνει οικιακούς συνδρομητές καθώς και μικρού, μεσαίου και μεγάλου μεγέθους επιχειρήσεις και 250 έμπειρα στελέχη.
  Μάλιστα την περασμένη εβδομάδα, η ΚΕΝ  υπέβαλε στη Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ)  αίτηση μεταβίβασης   της  άδειας προμήθειας φυσικού αερίου καθώς και της άδειας προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, ισχύος 300 MW  στη  Volton. Παράλληλα, η  Volton   κάτοχος άδειας προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, ισχύος 700 MW υπέβαλε στις 7 Σεπτεμβρίου στη ΡΑΑΕΥ αίτηση αύξησης της ισχύος   σε 1000 MW.
Σήμερα η Volton διαθέτει ένα δίκτυο περίπου 30  σύγχρονων καταστημάτων ανά τη χώρα, στα οποία οι καταναλωτές μπορούν να βρουν ολοκληρωμένες λύσεις ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου καθώς και περιφερειακές συσκευές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης