Περιβάλλον

Παρέμβαση Αρείου Πάγου για τις πλημμύρες στη Θεσσαλία – Τι θα ερευνηθεί

Παρέμβαση Αρείου Πάγου για τις πλημμύρες στη Θεσσαλία – Τι θα ερευνηθεί
Η εισαγγελική παρέμβαση είναι στοχευμένη, κάτι που της προσδίδει αξία αποτελεσματικής έρευνας

Εισαγγελική παρέμβαση εκδηλώθηκε σε ανώτατο επίπεδο από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, για στοχευμένες έρευνες των εισαγγελικών Αρχών για συγκεκριμένα έργα που δεν έγιναν ή που έγιναν με κακοτεχνίες και για κακοδιαχείριση εκατομμυρίων ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα στη Θεσσαλία.

Μετά τις ανυπολόγιστες καταστροφές στην περιοχή, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, έπειτα και από την ολοκλήρωση του διασωστικού έργο, με παραγγελία της θέτει το πλαίσιο των ερευνών και ζητά από τις κατά τόπους Εισαγγελίες να ελεγχθούν σε βάθος συγκεκριμένα έργα που έγιναν μετά τον «Ιανό», αλλά τα πήρε το… νερό στην πρόσφατη θεομηνία και για άλλα που όφειλαν να έχουν γίνει και όμως έμειναν στα χαρτιά ή δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί.

Επίσης ζητά έρευνα σε βάθος για κονδύλια εκατομμυρίων που διατέθηκαν μετά τον «Ιανό» στις δημοτικές Αρχές της Καρδίτσας κυρίως, σε άλλους δήμους και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, τα οποία όμως αντί να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα διοχετεύθηκαν αλλού.

Η εισαγγελική παρέμβαση είναι στοχευμένη, κάτι που της προσδίδει αξία αποτελεσματικής έρευνας, ενώ στο κάδρο των υπευθύνων η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου θέτει εξαρχής τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, τους αντιπεριφερειάρχες σε νομούς της περιοχής και τις δημοτικές Αρχές Καρδίτσας και Βόλου.

Η παραγγελία της Εισαγγελέως του Ανωτάτου Δικαστηρίου έρχεται μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στον Θεσσαλικό Κάμπο, προκειμένου να αναζητηθούν, έστω και εκ των υστέρων, ευθύνες για τις βαριές και εγκληματικές πρακτικές αυτοδιοικητικών παραγόντων της περιοχής που δεν έκαναν αναγκαία έργα για να περιοριστεί η τραγωδία.

Πηγή: kathimerini.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης