Η Plug Power διευρύνει στην ανατολική Ευρώπη την παραγωγή υδρογόνου

Η Plug Power διευρύνει στην ανατολική Ευρώπη την παραγωγή υδρογόνου
Θα παράγει φέτος το αμέταλλο χημικό στοιχείο στη Γεωργία με ανταγωνιστικό κόστος

Η Plug Power Inc θα παράγει υγρό υδρογόνο φέτος στη Γεωργία για να τροφοδοτήσει τον τομέα των μεταφορών, βγάζοντας 15 τόνους την ημέρα και αναβαθμίζοντας σε 30 τόνους ημερησίως, όπως αποκαλύπτει το forbes.com.

Θα προμηθεύεται πράσινη ενέργεια οι τιμές της οποίας πέφτουν, από έναν τοπικό αγροτικό συνεταιρισμό ηλεκτρικής ενέργειας για να το κάνει.

Η αμερικανική εταιρεία ασχολείται με την ανάπτυξη συστημάτων κυψελών καυσίμου υδρογόνου που αντικαθιστούν τις συμβατικές μπαταρίες σε εξοπλισμό και οχήματα που τροφοδοτούνται με ηλεκτρική ενέργεια.

Η Plug διαθέτει άλλες εγκαταστάσεις σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, με στόχο να παράγει περισσότερους από 1.200 τόνους καθαρού υδρογόνου την ημέρα έως το 2030, κάτι που θεωρείται κρίσιμο για την προώθηση της τεχνολογίας και την επίτευξη των καθαρών μηδενικών στόχων του 2050.


Σχέδια της Plug

Η συγκεκριμένη εταιρεία χτίζει ένα από άκρο σε άκρο πράσινο οικοσύστημα υδρογόνου (από την παραγωγή, την αποθήκευση και την παράδοση έως την παραγωγή ενέργειας) για να βοηθήσει τους πελάτες να επιτύχουν τους επιχειρηματικούς τους στόχους και να απελευθερώσουν την οικονομία από άνθρακα.

Το πράσινο υδρογόνο από ανανεώσιμες πηγές δεν παράγει ρύπανση. «Είμαστε δεσμευμένοι να δημιουργήσουμε δίκτυα υδρογόνου στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη.

Μπορούμε να δημιουργήσουμε πράσινο υδρογόνο από τον ηλεκτρολύτη με 2 $ ανά κιλό - παρόμοιο με το γκρι υδρογόνο που χρησιμοποιεί φυσικό αέριο.

Έχουμε αναπτύξει αυτά τα προϊόντα εδώ και μια δεκαετία και είμαστε σε καλύτερη θέση για να γνωρίζουμε πόσο κοστίζει η κατασκευή αυτών των αντικειμένων», μου είπε σε μια συνέντευξη ο Andy Marsh (Διευθύνων Σύμβουλος της Plug PowerPLUG +5,7%).


Πτώση στις τιμές της πράσινης ενέργειας

Το πράσινο υδρογόνο δείχνει να είναι προσιτό. Αυτό συμβαίνει επειδή οι τιμές της πράσινης ενέργειας συνεχίζουν να πέφτουν, ενώ υπάρχουν σημαντικά κίνητρα για τη μείωση των επιπέδων αερίων του θερμοκηπίου.

Το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ προβλέπει ότι το κόστος θα μειωθεί στο 1 δολάριο ανά κιλό έως το 2030, βοηθούμενο σε σημαντικό βαθμό από το νόμο για τη μείωση του πληθωρισμού, μειώνοντάς το ακόμη περισσότερο.

Ως εκ τούτου, η οικονομία του υδρογόνου η οποία τώρα είναι 115 εκατομμύρια τόνοι, θα μπορούσε να επιταχυνθεί, φτάνοντας έως και 500-800 εκατομμύρια τόνους που χρησιμοποιούνται ετησίως έως το 2050 και να αποτελούν μεταξύ 15% και 20% της παγκόσμιας ενεργειακής ζήτησης.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης