Politics & Business

Δουδωνής: Δεν είχαν κοινοποιηθεί επικαιροποιημένοι χάρτες επικινδυνότητας πλημμύρας στην Κομισιόν

Δουδωνής: Δεν είχαν κοινοποιηθεί επικαιροποιημένοι χάρτες επικινδυνότητας πλημμύρας στην Κομισιόν
Σε ανάρτησή του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Παναγιώτης Δουδωνής, παραθέτει στοιχεία για το γεγονός, ότι δεν είχαν κατατεθεί το 2022 επικαιροποιημένοι χάρτες επικινδυνότητας πλημμύρας και κινδύνων πλημμύρας στην Κομισιόν από την ελληνική κυβέρνηση, ενώ ζητάει ενημέρωση από την κυβέρνηση για την εξέλιξη του θέματος.

«Ας δούμε λίγο τα στοιχεία: Ήδη από τον Φεβρουάριο του 2022, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε διαδικασία προσφυγής λόγω παράβασης του άρθρου 258 ΣΛΕΕ κατά της Ελλάδας λόγω της μη κοινοποίησης επικαιροποιημένων χαρτών επικινδυνότητας πλημμύρας και κινδύνων πλημμύρας, απευθύνοντας σχετική προειδοποιητική επιστολή και ζητώντας την υποβολή παρατηρήσεων σχετικά με την παραβίαση. Καθώς η Επιτροπή δεν έλαβε καμία σχετική απόκριση από το ελληνικό Δημόσιο, προχώρησε στην επιβεβαίωση της παραβίασης με την αποστολή αιτιολογημένης γνώμης τον Σεπτέμβριο του 2022, τάσσοντας δίμηνη προθεσμία για τη λήψη των απαιτούμενων μέτρων συμμόρφωσης στις επιταγές της Οδηγίας. Μετά την άπρακτη λήξη της προθεσμίας αυτής είναι δυνατή η παραπομπή και η καταδίκη της Χώρας από το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για σχετική παραβίαση των επιταγών του δικαίου της ΕΕ.

Περιμένουμε από την ελληνική κυβέρνηση να μας ενημερώσει γιατί δε δόθηκαν στοιχεία στην Επιτροπή και σε τι ενέργειες έχει προβεί ως τον Δεκέμβριο του 2022 για την άρση της παραβίασης της Οδηγίας σε σχέση με την υποχρέωση αναθεώρησης των επικαιροποιημένων χαρτών επικινδυνότητας πλημμύρας και κινδύνων πλημμύρας» έγραψε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης