Northland Power: Κλείνει την οικονομική συμφωνία για το πρώτο της υπεράκτιο αιολικό στην Ασία

Northland Power:  Κλείνει την οικονομική συμφωνία για το πρώτο της υπεράκτιο αιολικό στην Ασία
Το υπεράκτιο αιολικό έργο Hai Long που είναι το πρώτο της Northland Power στην Ασία απέχει 45-70 χιλιόμετρα από τις ακτές της Ταϊβάν

Η Hai Long Offshore Wind Project, μια κοινοπραξία μεταξύ της Northland Power και της Mitsui & Co., υπέγραψε τη χρηματοδοτική συμφωνία που της εξασφαλίζει μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση 118 δισεκατομμυρίων TWD (περίπου 3,7 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) για 20 χρόνια, για το υπεράκτιο αιολικό πάρκο ισχύος 1 GW στην ΤαϊβάνΗ χρηματοδότηση του έργου θα γίνει με εγγύηση τις αποδόσεις του έργου, και θα δοθεί από περισσότερους από 15 διεθνείς και τοπικές τράπεζες και Οργανισμούς Εξαγωγικών Πιστώσεων από έξι διαφορετικές χώρες.

Το συνολικό κόστος του Hai Long προβλέπεται να ανέλθει στα 9 δισεκατομμύρια δολάρια, εκ των οποίων τα 5 δισεκατομμύρια θα προέρχονται από τον δανεισμό με εγγύηση τις αποδόσεις του έργου, 1 δισεκατομμύριο δολάρια από τα έσοδα πριν από την ολοκλήρωσή του και άλλα 3 δις. δολάρια από τα ίδια κεφάλαια που θα συνεισφέρουν οι εταίροι του έργου, ανακοίνωσε η Northland Power. Το κλείσιμο της οικονομικής αναμένεται να ακολουθήσει σύντομα, εφόσον πληρούνται όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την διασφάλιση της χρηματοδότησης.

Το πρώτο έργο της Northland στην Ασία

«Αυτή η χρηματοδότηση είναι η πρώτη που λαμβάνει η Northland στην Ασία και, όταν κλείσει οριστικά, θα αποτελεί τη μεγαλύτερη χρηματοδότηση υπεράκτιου αιολικού έργου, με εγγύηση τις αποδόσεις του, μέχρι σήμερα στην περιοχή», δήλωσε η Pauline Alimchandani, επικεφαλής οικονομικής διεύθυνσης της Northland.

Το έργο είναι το πρώτο υπεράκτιο αιολικό της Northland στην Ασία και το πέμπτο στο χαρτοφυλάκιο υπεράκτιων αιολικών της Northland. Με την ολοκλήρωση των έργων Hai Long και Baltic Power, η ακαθάριστη εγκατεστημένη υπεράκτια αιολική ισχύς της εταιρείας της εταιρείας θα τριπλασιαστεί, από 1,2 GW που είναι σήμερα, σε 3,3 GW.

Έξω από τις ακτές της Ταϊβάν

Το υπεράκτιο αιολικό έργο Hai Long απέχει 45-70 χιλιόμετρα από την ακτή Changhua στα στενά της Ταϊβάν και αποτελείται από δύο φάσεις, το Hai Long 2 και το Hai Long 3.

Το Hai Long 2A θα έχει έως και 300 MW χωρητικότητα δικτύου με feed-in tariff ενώ τα Hai Long 2B και 3 θα έχουν έως και 744 MW χωρητικότητας δικτύου, βάσει των αποτελεσμάτων της πρώτης ανταγωνιστικής δημοπρασίας της Ταϊβάν που έγινε το 2018. Για τα τα Hai Long 2B και 3 υπογράφηκε το 2022 συμφωνία βάσει της οποίας θα πουλάνε το σύνολο της παραγόμενης ενέργειάς σε τοπική εταιρεία, σε σταθερές τιμές.

Όλες οι απαραίτητες άδειες έχουν ληφθεί και οι προκαταρκτικές εργασίες της κατασκευής έχουν ήδη ξεκινήσει, δήλωσε η Northland Power. Η ολοκλήρωση των κατασκευαστικών δραστηριοτήτων και η πλήρης εμπορική λειτουργία του έργου αναμένεται για το 2026/2027. Επιπλέον, η κοινοπραξία έχει υπογράψει μια 15ετή συμφωνία λειτουργίας και συντήρησης με τον προμηθευτή του στροβίλου, που περιλαμβάνει και δυνατότητα να επεκταθεί.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης