Ενέργεια

ΗΠΑ: Ενίσχυση 522 εκατ. δολ. στην Ουκρανία για το ενεργειακό σύστημα

ΗΠΑ: Ενίσχυση 522 εκατ. δολ. στην Ουκρανία για το ενεργειακό σύστημα

Το Μνημόνιο Συνεννόησης προορίζεται να βοηθήσει επίσης την Ουκρανία να εργαστεί για τη μεταρρύθμιση του ενεργειακού τομέα

 

Η Ουκρανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης (MoU) βάσει του οποίου το Κίεβο θα λάβει έως και 522 εκατ. δολάρια για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας του ουκρανικού ενεργειακού συστήματος, ανακοίνωσε η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ουκρανία.

Η Ουκρανία θα λάβει 422 εκατομμύρια δολάρια σε νέα ενεργειακή βοήθεια και άλλα 100 εκατομμύρια δολάρια θα υπόκεινται στην εφαρμογή ορισμένων μέτρων, συμπεριλαμβανομένων των μεταρρυθμίσεων, ανέφερε η πρεσβεία σε ανακοίνωση που δόθηκε την Κυριακή.
Ένας από τους στόχους είναι να βοηθηθεί η Ουκρανία να αποκαταστήσει κρίσιμες υποδομές, μετά τις ρωσικές αεροπορικές επιθέσεις σε σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής και μετασχηματιστές που άφησαν εκατομμύρια ανθρώπους χωρίς ρεύμα τον περασμένο χειμώνα.

Επισκευές υποδομών

Η Ουκρανία έχει πραγματοποιήσει εκτεταμένες επισκευές από τότε, αλλά οι αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει για νέες επιθέσεις αυτόν τον χειμώνα ενώ η Ρωσία έπληξε ενεργειακές εγκαταστάσεις σε ολόκληρη την Ουκρανία την περασμένη εβδομάδα.

Το Μνημόνιο Συνεννόησης προορίζεται επίσης να βοηθήσει την Ουκρανία να εργαστεί για τη μεταρρύθμιση του ενεργειακού τομέα και τη μετάβασή της μετά τον πόλεμο με τη Ρωσία σε μια ενεργειακή οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα, ανταγωνιστική ενσωματωμένη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ανέφερε η πρεσβεία των ΗΠΑ.

Η πρεσβεία ανακοίνωσε το Μνημόνιο μετά από επίσκεψη στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα του Πρόεδρου Volodymyr Zelenskiy.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης