Στα 11,5 GW ανεβάζει την δυναμικότητα των υπερακτίων στην Β. Θάλασσας η TenneT (Ολλανδός διαχειριστής)

Στα 11,5 GW ανεβάζει την δυναμικότητα των υπερακτίων στην Β. Θάλασσας η TenneT (Ολλανδός διαχειριστής)

Σύνδεση συνεχούς ρεύματος με δυναμικότητα μεταφοράς 900 MW, που ανεβάζει τη χωρητικότητα μεταφοράς στη γερμανική Βόρεια Θάλασσα στα 8032 MW

Μεγάλο έργο που αλλάζει τα μέχρι τώρα δεδομένα στην περιοχή της Βόρειας Θάλασσας και συγκεκριμένα σε Γερμανία, Ολλανδία, Δανία και Βέλγιο, ανέλαβε η TenneT, σύμφωνα με την ιστοσελίδα renews.biz.

Με την ολοκλήρωση της σύνδεσης υπεράκτιου δικτύου DolWin6, ο διαχειριστής συστήματος μεταφοράς της Ολλανδίας (TenneT) διέθεσε περισσότερα από 8 GW χωρητικότητας σύνδεσης για αιολική ενέργεια στη γερμανική Βόρεια Θάλασσα.

Το DolWin6 έχει πλέον παραδοθεί επίσημα στην TenneT για κανονική λειτουργία μετά από αρκετές εβδομάδες επιτυχημένης δοκιμαστικής λειτουργίας από τη Siemens Energy.

Πρόκειται για μια σύνδεση συνεχούς ρεύματος με δυναμικότητα μεταφοράς 900 MW, που ανεβάζει τη χωρητικότητα μεταφοράς στη γερμανική Βόρεια Θάλασσα στα 8032 MW.

Στην ολλανδική Βόρεια Θάλασσα, η TenneT έχει πλέον πραγματοποιήσει δυναμικότητα σύνδεσης 3500 MW, ανεβάζοντας τη συνολική υπεράκτια χωρητικότητα σε περισσότερα από 11,5 GW.


Φιλόδοξοι στόχοι από τα κράτη της
Βόρειας Θάλασσας

Ο Tim Meyerjürgens (COO της TenneT), δήλωσε: «Η αιολική ενέργεια που παράγεται μακριά στη θάλασσα είναι το βασικό δομικό στοιχείο για τον ενεργειακό εφοδιασμό του μέλλοντος.

Οι χώρες της Βόρειας Θάλασσας της Γερμανίας, της Ολλανδίας, της Δανίας και του Βελγίου έθεσαν φιλόδοξους στόχους στο Esbjerg πέρυσι και συμφώνησαν να επεκταθούν υπεράκτια σε 65 GW έως το 2030.

Με 40 GW, το TenneT μόνο θα μεταφέρει σχεδόν τα δύο τρίτα αυτής της ενέργειας στην ξηρά και τα καλά νέα είναι ότι κάνουμε μεγάλα βήματα προς τα εμπρός!

Με 11,5 GW, είμαστε ήδη πάνω από το ένα τέταρτο της διαδρομής μέχρι εκεί».


Τι ακριβώς είναι το
DolWin6

Το DolWin6 είναι μια σύνδεση συνεχούς ρεύματος με χωρητικότητα μεταφοράς 900 MW.

Στη σχετική υπεράκτια πλατφόρμα, το τριφασικό ρεύμα που παράγεται από τα αιολικά πάρκα στη θάλασσα μετατρέπεται σε συνεχές ρεύμα και μεταφέρεται στην ηπειρωτική χώρα στο Hilgenriedersiel (Ανατολική Φρισία) μέσω ενός θαλάσσιου καλωδίου μήκους περίπου 45 km.

Από εκεί, η ηλεκτρική ενέργεια μεταδίδεται μέσω ενός υπόγειου καλωδίου, επίσης μήκους περίπου 45 χιλιομέτρων, στο Emden/East.

Ένας σταθμός μετατροπέα και ένας σταθμός μετασχηματιστή μετατρέπουν το συνεχές ρεύμα ξανά σε τριφασικό ρεύμα και το τροφοδοτούν στο δίκτυο εξαιρετικά υψηλής τάσης στην ξηρά.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης