Ενέργεια

Μειώθηκαν οι εξαγωγές LNG των ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο

Μειώθηκαν οι εξαγωγές LNG των ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο

 Οι διακοπές λειτουργίας στα εργοστάσια μειώνουν την παραγωγή

 

Οι εξαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) των ΗΠΑ μειώθηκαν τον Σεπτέμβριο από τον Αύγουστο, καθώς οι διακοπές σε τέσσερις μονάδες επεξεργασίας αερίου οδήγησαν σε χαμηλότερες αποστολές, σύμφωνα με στοιχεία παρακολούθησης πλοίων LSEG.

Συνολικά 7,12 εκατομμύρια μετρικοί τόνοι LNG έφυγαν από τα λιμάνια των ΗΠΑ τον περασμένο μήνα, από τα 7,32 εκατομμύρια μετρικούς τόνους που εξήχθησαν τον Αύγουστο, σύμφωνα με στοιχεία της LSEG.

Τον Σεπτέμβριο, περισσότερες από τις μισές εξαγωγές LNG των ΗΠΑ κατευθύνθηκαν στην Ευρώπη, η οποία έλαβε το 52% των φορτίων, το ίδιο μερίδιο με τον Αύγουστο. Η Ασία έλαβε 30%, παρόμοια με τον Αύγουστο, έδειξαν τα στοιχεία.

Η Ευρώπη λαμβάνει περισσότερο αέριο από τις ΗΠΑ από τότε που η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία διέκοψε τις προμήθειες των αγωγών και οι χώρες απέφευγαν τις εξαγωγές ενέργειας της.

Τον Σεπτέμβριο οι εξαγωγές αυξήθηκαν ελαφρά στη Λατινική Αμερική, η οποία ανέλαβε το 8% των εξαγωγών, από 7% τον Αύγουστο, ωθούμενη από τις υψηλότερες αγορές από την Κολομβία, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία.

Τους πρώτους έξι μήνες του τρέχοντος έτους, οι ΗΠΑ ανέκτησαν την θέση τους ως ο μεγαλύτερος εξαγωγέας LNG στον κόσμο, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της Υπηρεσίας Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ, ξεπερνώντας την Αυστραλία και το Κατάρ.

Λιγότεροι ιδιοκτήτες σκαφών τον Σεπτέμβριο επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν τη Διώρυγα του Παναμά για να προσεγγίσουν πελάτες στην Ασία, αντί να ακολουθήσουν μεγαλύτερες διαδρομές γύρω από τη Νότια Αφρική ή να περάσουν από τη Διώρυγα του Σουέζ, έδειξαν τα στοιχεία.

Συντήρηση μονάδων

Οι εξαγωγές μειώθηκαν καθώς οι διακοπές συντήρησης στα εργοστάσια Freeport LNG, Cheniere Energy, Sabine Pass και Corpus Christi και στην εξαγωγική εγκατάσταση Cove Point της Berkshire Hathaway Energy μείωσαν τις πωλήσεις στους πελάτες.

Η Freeport LNG, ο δεύτερος μεγαλύτερος εξαγωγέας LNG στις ΗΠΑ, τον περασμένο μήνα ήταν εκτός σύνδεσης για σχεδόν μια εβδομάδα, το Corpus Christi της Cheniere λειτούργησε με μειωμένη δυναμικότητα για τέσσερις ημέρες και η μεγαλύτερη εγκατάσταση LNG των ΗΠΑ, το Sabine Pass, λειτούργησε με μειωμένη δυναμικότητα για μία ημέρα. Η συνεχής συντήρηση στο Cove Point της Berkshire Hathaway Energy στο Μέριλαντ οδήγησε επίσης σε μείωση των εξαγωγών LNG τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Ωστόσο, οι ροές φυσικού αερίου προς τις επτά μεγαλύτερες μονάδες εξαγωγής LNG των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά μέσο όρο στα 12,6 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια την ημέρα (bcfd) τον Σεπτέμβριο, από 12,3 bcfd τον Αύγουστο. Αυτό συγκρίνεται με μηνιαίο ρεκόρ 14 bcfd τον Απρίλιο.

Οι τιμές spot στις ΗΠΑ σημείωσαν περιορισμένες διακυμάνσεις τον Σεπτέμβριο, με τον δείκτη αναφοράς Henry Hub να έχει κατά μέσο όρο 2,64 $ ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες (mmBtu), σύμφωνα με την LSEG, σε σύγκριση με 2,58 $ ανά mmBtu τον Αύγουστο.

Οι ασιατικές τιμές φάνηκε να ανεβαίνουν λόγω της σύσφιξης της προσφοράς στην Ευρώπη και της αυξημένης ζήτησης στην Ασία, ανέφερε η συμβουλευτική εταιρεία Rystad Energy στην ενημέρωση της αγοράς του Σεπτεμβρίου.

Η Κίνα αύξησε σταθερά τις εισαγωγές LNG και άνθρακα καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, υποστηριζόμενες από θετικούς δείκτες βιομηχανικής παραγωγής τον Αύγουστο που θα μπορούσαν να αμφισβητήσουν τις προηγούμενες πτωτικές οικονομικές προοπτικές, ανέφερε η Rystad.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης