Ενέργεια

Με 4,5 φορές το EBITDA του 2023 διαπραγματεύεται η Mytilineos - Aναμένεται κίνηση κλειδί για την αγορά

Με 4,5 φορές το EBITDA του 2023 διαπραγματεύεται η Mytilineos - Aναμένεται κίνηση κλειδί για την αγορά
Τα στοιχεία που δείχνουν γιατί γίνεται ελκυστική η αποτίμηση της εταιρίας μετά την υποχώρηση
Σχετικά Άρθρα
H υποχώρηση της μετοχής της Mytilineos παρ'οτι διατηρεί σημαντικά κέρδη από την αρχή του έτους, έχει να κάνει με το διεθνές κλίμα και την μεγάλη άνοδο των αποδόσεων των ομολόγων, που έχει σαν αποτέλεσμα την υποχώρηση των χρηματιστηρίων και αποδίδεται στον παρατεταμένο υψηλό πληθωρισμό.

Από την άλλη πλευρά η υποχώρηση της κεφαλαιοποίησης στα 4,57 δισ δίνει μια σχέση EV/EBITDA για το 2023 που είναι μόλις 4,5, καθώς αναμένεται όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες, η εταιρία να εξασφαλίσει το 1 δισ EBITDA για το 2023, στοιχείο που αναμένεται να διαφανεί από το 9μηνο. H μετοχή διαπραγαμτεύεται με P/E 7,55 στα τρέχοντα επίπεδα με βάση τα προβλεπόμενα κέρδη του 2023 στο τελευταίο report της Morgan Stanley στα 4,23 ευρώ ανά μετοχή, ενώ προβλεπόμενο μέρισμα είναι 1,48 ευρώ ανά μετοχή, απόδοση 4,62%, όσο δηλαδή και οι αποδόσεις των 10ετών αμερικανικών ομολόγων.

Η εταιρία αναμένεται να επιβεβαιώσει στο 9μηνο τις κατευθύνσεις της για την  κερδοφορία του 2023, στοιχείο που την φέρνει σε discount έναντι ομοειδών, στους διάφορους κλαδους που καλύπτει, σε διεθνές επίπεδο. Ο όμιλος δεν εξαρτά την κερδοφορία του από τις ΑΠΕ, καθώς η νέα πηγή κερδοφορίας δημιουργείται από την κατασκευή και πώληση πάρκων στον φωτοβολταϊκό κυρίως τομεά διεθνώς, που συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς διατηρώντας υψηλά τα περιθώρια κέρδους. Παράλληλα αυξάνει το ίδιο χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ αξιοποιώντας και την συγκυρία.

Η πορεία είναι πολύ καλή σύμφωνα με πληροφορίες στον τομέα της μεταλλουργίας, ενώ έχει προχωρήσει και σε μεγάλες συμφωνίες που ακόμα δεν έχουν γνωστοποιηθεί.
Παράλληλα ανακοίνωσε την συμμετοχή στο μεγάλο διεθνές έργο, όπως η διασύνδεση HVDC (high voltage direct current) μήκους 190 χλμ. με σταθμούς μετατροπών για την διασύνδεση με τις υπάρχουσες υποδομές του δικτύου, ώστε με την μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και αξιοπιστία να επιτευχθεί η μεταφορά μεγάλων φορτίων ενέργειας μέσω μεγάλων υποθαλάσσιων αποστάσεων.

Πρόκειται για το «Eastern Green Link 1 (EGL 1)» είναι υποθαλάσσια διασύνδεση 525 kV με ισχύ 2 GW που διασυνδέει την East Lothian στη Σκωτία με το County Durham στην Αγγλία.

Σε χρηματιστηριακό επίπεδο αναμένεται μια σημαντική κίνηση, που θα αποδείξει την εμπιστοσύνη της δίοικησης στις ισχυρές προοπτικές του ομίλου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης