Ενέργεια

Trafigura: Δάνειο 400 εκατ. δολ. για να αγοράσει φορτία LNG από τις ΗΠΑ για την Ευρώπη

Trafigura: Δάνειο 400 εκατ. δολ. για να αγοράσει φορτία LNG από τις ΗΠΑ για την Ευρώπη

 Τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, η Trafigura συνήψε τετραετές δάνειο 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την προμήθεια LNG ΗΠΑ στην γερμανική Sefe

 

Ο trader ενέργειας Trafigura έχει συνάψει δύο ανακυκλούμενες πιστωτικές διευκολύνσεις αξίας 400 εκατομμυρίων δολαρίων και θα χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια για να αγοράσει φορτία LNG από εξαγωγείς των ΗΠΑ για προμήθεια σε πελάτες στην Ευρώπη σύμφωνα με το lngprime.com.

Η Trafigura ανέφερε σε ανακοίνωση την Τετάρτη ότι οι εγκαταστάσεις υποστηρίζονται από την Τράπεζα Εξαγωγών-Εισαγωγών των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η υπογραφή των συμφωνιών ακολουθεί την έγκριση από το διοικητικό συμβούλιο της EXIM των ΗΠΑ δύο πολιτικών πίστωσης αγοραστών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων (FIBC) που εκδόθηκαν σε δύο χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένης της Citibank, για βραχυπρόθεσμες διευκολύνσεις που επεκτείνονται στην Trafigura, ανέφερε.

Η Trafigura είπε ότι θα χρησιμοποιήσει τις εγκαταστάσεις για να αγοράσει φορτία LNG από εξαγωγείς των ΗΠΑ για προμήθεια σε πελάτες κυρίως στην Ευρώπη, παρέχοντας «ενεργειακή ασφάλεια μέσω της αντικατάστασης του ρωσικού φυσικού αερίου λόγω του πολέμου στην Ουκρανία».

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να κλείσουμε με επιτυχία τις πρώτες εγκαταστάσεις που βασίζονται σε LNG που υποστηρίζονται από το ασφαλιστήριο συμβόλαιο FIBC της US EXIM, το οποίο υποστηρίζει τις αμερικανικές θέσεις εργασίας διευκολύνοντας τις εξαγωγές των ΗΠΑ», δήλωσε στη δήλωση ο Christophe Salmon, CFO της Trafigura.

Τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, η Trafigura συνήψε τετραετές δάνειο 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την προμήθεια LNG ΗΠΑ στην γερμανική Sefe, παλαιότερα γνωστό ως Gazprom Germania.

Η εταιρεία εμπορευμάτων είπε τότε ότι η πρώτη παράδοση φυσικού αερίου πραγματοποιήθηκε την 1η Νοεμβρίου 2022 και η Trafigura θα χρησιμοποιούσε κατά κύριο λόγο υπάρχουσες ποσότητες από το παγκόσμιο χαρτοφυλάκιό της σε φυσικό αέριο και LNG για να εξασφαλίσει τον εφοδιασμό φυσικού αερίου στο Sefe.

Όγκοι LNG

Η Trafigura έχει μια μακροπρόθεσμη συμφωνία προμήθειας LNG με τον αμερικανικό κολοσσό εξαγωγής LNG Cheniere.
Η 15ετής συμφωνία ξεκίνησε το 2019 και η Trafigura αγοράζει περίπου 1 εκατομμύριο τόνους LNG ετησίως από την Cheniere.

Οι όγκοι LNG της Trafigura μειώθηκαν περίπου 7,1% το οικονομικό έτος που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, ενώ τα καθαρά κέρδη της εταιρείας υπερδιπλασιάστηκαν στα 7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι όγκοι LNG μειώθηκαν στους 13 εκατομμύρια τόνους σε σύγκριση με 14 εκατομμύρια τόνους την ίδια περίοδο πέρυσι, ανέφερε η Trafigura στην ετήσια έκθεσή της.

Η Trafigura δεν αποκάλυψε τους όγκους LNG της για την εξάμηνη περίοδο που έληξε στις 31 Μαρτίου 2023.

Τα κέρδη της εταιρείας υπερδιπλασιάστηκαν κατά τη διάρκεια της περιόδου στα 5,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης