Politics & Business

Δ. Γαλάνης: Επιτυχή έκβαση διαμάχης διασφάλισης φυσιογνωμίας προαστίου του Ψυχικού

Δ. Γαλάνης: Επιτυχή έκβαση διαμάχης διασφάλισης φυσιογνωμίας προαστίου του Ψυχικού

Στην επιτυχή έκβαση δικαστικής διαμάχης διασφάλισης της φυσιογνωμίας προαστίου του Ψυχικού αναφέρεται σε ανακοίνωσή του ο Δημήτρης Γαλάνης Δήμαρχος Φιλοθέης - Ψυχικού

"Δημοσιεύθηκε χθες η Απόφαση με αρ. 1608/2023 Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία έκανε δεκτή την Αίτηση Ακύρωσης του Δήμου μας και ακύρωσε το Προεδρικό Διάταγμα (!) που μετέτρεπε το Οικοδομικό Τετράγωνο 161 του Ψυχικού από κοινόχρηστο χώρο σε οικοδομήσιμο!

Η Απόφαση αυτή μας δικαιώνει πλήρως και επιβραβεύει την πρωτοβουλία να κηρύξουμε με την Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου την απένταξή του από το Σχέδιο Πόλης μας.

Η παραπάνω Απόφαση του ΣτΕ είναι από τις πιο σημαντικές που έχει πετύχει ο Δήμος μας και ειδικά για την προστασία του πολεοδομικού καθεστώτος του Προαστίου.

Τέλος είναι ιδιαίτερα κρισιμότατη και για τα άλλα 3 Οικοδομικά τετράγωνα του Ψυχικού 89, 137 και 145 για τα οποία έχουμε ακολουθήσει την ίδια οδό της απένταξής τους στοιχειοθετώντας και τεκμηριώνοντας για καθένα από τα εν λόγω ΟΤ ένα εμπεριστατωμένο και άρτια τεκμηριωμένο πολεοδομικά και νομικά φάκελο.

Με μεθοδικότητα, αποφασιστικότητα και σκληρή εργασία καταφέραμε να πετύχουμε σημαντικές νίκες προστασίας της φυσιογνωμίας του Προαστίου και να αντιμετωπίσουμε σοβαρά ζητήματα όπως :

την εξαίρεση από το Νέο Οικοδομικό Κανονισμό όσον αφορά τα ύψη και τους όρους δόμησης.
την επιτυχή έκβαση της πολυετούς δικαστικής μάχης για τα Τουρκοβούνια κατοχυρώνοντας 205 στρέμματα ελεύθερου κοινόχρηστου χώρου.
την αποτροπή αλλαγής χρήσεων γης επί του Κεντρικού οδικού άξονα της Κηφισίας και Καποδιστρίου με την οποία θα επιτρεπόντουσαν επαγγελματικές δραστηριότητες.
την σφράγιση του Ξενοδοχείου στο Π.Ψυχικό.
την ίδρυση Πολεοδομικού Γραφείου στο Δήμο μας.
την αποφυγή έκδοσης – ούτε μιας – νέας Άδειας Λειτουργίας Καταστήματος Υγειονομικού Ενδιαφέροντος στο Ν.Ψυχικό".

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης