Ενέργεια

NGSA: Τα υψηλά αποθέματα πιέζουν τις τιμές του φυσικού αερίου στις ΗΠΑ παρά τη ζήτηση ρεκόρ

NGSA: Τα υψηλά αποθέματα πιέζουν τις τιμές του φυσικού αερίου στις ΗΠΑ παρά τη ζήτηση ρεκόρ

Στα 3,7 τρισεκατομμυρίων κυβικών ποδιών (tcf) η αποθήκευση σύμφωνα με το Winter Outlook 2023-2024

 

Η ζήτηση φυσικού αερίου προβλέπεται να σημειώσει νέο ρεκόρ αυτόν τον χειμώνα, αλλά η επαρκής αποθήκευση, η υψηλότερη παραγωγή και η επιβράδυνση της οικονομίας είναι πιθανό να επηρεάσουν τις τιμές φυσικού αερίου στις ΗΠΑ, δήλωσε την Πέμπτη η Ένωση Προμηθειών Φυσικού Αερίου (NGSA).


Στο Winter Outlook 2023-2024, η NGSA προέβλεψε αποθήκευση 3,7 τρισεκατομμυρίων κυβικών ποδιών (tcf), πάνω από τα 3,5 tcf του περασμένου χειμώνα. Βλέπει την παραγωγή να αυξάνεται κατά λιγότερο από 1%, το οποίο εξακολουθεί να είναι ρεκόρ.

Ενώ ο εμπορικός οργανισμός προβλέπει ότι η ζήτηση των πελατών θα είναι κατά μέσο όρο 121,4 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια (bcf)/ημέρα, μια αύξηση σχεδόν 3% σε σχέση με χειμώνα τον περασμένο. Αυτό θα ηγηθεί κατά κύριο λόγο από τον εξαγωγικό τομέα και τον οικιακό και εμπορικό τομέα.

«Συνεχίζουμε επίσης να βλέπουμε ανάπτυξη στη νέα παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με αέριο μαζί με 27 γιγαβάτ νέας χωρητικότητας ανανεώσιμων πηγών που αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία και άλλα 10 γιγαβάτ αποσύρονται από άνθρακα», δήλωσε ο Freeman Shaheen, πρόεδρος της NGSA και πρόεδρος του παγκόσμιου φυσικού αερίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης