Επικαιρότητα

Reader.gr : Μπακογιάννης vs Δούκας ένας πιθανός β΄ γύρος

Reader.gr : Μπακογιάννης vs Δούκας ένας πιθανός β΄ γύρος
Το 62,9% των Αθηναίων θεωρεί πως πρέπει να εκλεγεί άλλος δήμαρχος από τον Κώστα Μπακογιάννη, αλλά ο νυν δήμαρχος προηγείται με διαφορά στα polls
Σύμφωνα με την Real Polls για λογαριασμό του Reader.gr ο  Χάρης Δούκας φαίνεται ως ο μόνος που μπορεί να διεκδικήσει την δημαρχία από τον Κώστα Μπακογιάννη.

Το 62,9% των Αθηναίων
θεωρεί πως πρέπει να εκλεγεί άλλος δήμαρχος από τον Κώστα Μπακογιάννη, αλλά ο νυν δήμαρχος προηγείται με διαφορά στα polls, στις μετρήσεις τουλάχιστον των τελευταίων ημερών. Ωστόσο η δυναμική έχει αναπτυχθεί στην υποψηφιότητα του Χάρη Δούκα, που έχει προωθήσει αξιόπιστες εναλλακτικές προτάσεις και έχει καυτηριάσει τις αδυναμίες δίοκησης της περιόδου Μπακογιάννη.

Ο Δούκας συγκεντρώνει προτιμήσεις από τους πολιτικούς χώρους του συνόλου της κεντροαριστεράς, ενώ ο Κώστας Μπακογιάννης ενδέχεται να αποδοκιμαστεί και από ψηφοφόρους της ΝΔ.
Για τον λόγο αυτό και στην τελική ευθεία έχουν κινητοποιηθεί μηχανισμοί της ΝΔ σε κορυφαίο επίπεδο, με στόχο να μην χάσει σημαντικό έδαφος ο νυν δήμαρχος τουλάχιστον στην πρώτη ψηφοφορία.

Η υποψηφιότητα Ζαχαριάδη δείχνει σύμφωνα με τις μετρήσεις τουλάχιστον να αποδυναμώνεται.

Ειδικότερα, σε ερώτηση: «Είστε πολύ, αρκετά, λίγο ή καθόλου ικανοποιημένοι από το έργο του Δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη», το 47,4% δήλωσε «καθόλου», το 24,1% είπε «λίγο», το 19,4% απάντησε «αρκετά» και μόλις 7,2% «πολύ».

ΠΙΝΑΚΑΣ_6.jpg

ΠΙΝΑΚΑΣ_1_5.jpg

Συνεπώς, στην ερώτηση «ποιον θα ψηφίζατε για Δήμαρχο εάν είχαμε εκλογές την Κυριακή», ο Κώστας Μπακογιάννης είναι πρώτος με 26,3% και ακολουθούν: ο Χάρης Δούκας 12,1% και ο Κώστας Ζαχαριάδης με 10,5%.

ΠΙΝΑΚΑΣ_2_3.jpg
 
Εν συνεχεία: Ηλίας Κασιδιάρης με 9,1%, ο Νίκος Σοφιανός με 8,4%, ο Κωνσταντίνος Παπαδάκης με 6,4% και η Ελένη Παπαδοπούλου με 3,6%.

Δεύτερος γύρος

Σε περίπτωση δεύτερου γύρου, σύμφωνα πάντα με τη μέτρηση της Real Polls, ο Κώστας Μπακογιάννης δείχνει να προηγείται έναντι του Κώστα Ζαχαριάδη ενώ σε περίπτωση που βρεθούν αντιμέτωποι Δούκας και Μπακογιάννης τότε ο πρώτος δείχνει να έχει το προβάδισμα με 32,3% έναντι 31,4%.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης