Γαλλική startup συγκεντρώνει 10 εκατ. ευρώ για την κατασκευή εργοστασίου 100 MW για υπερελαφριά ηλιακά πάνελ

Γαλλική startup συγκεντρώνει 10 εκατ. ευρώ για την κατασκευή εργοστασίου 100 MW για υπερελαφριά ηλιακά πάνελ

Η Heliup θα χρηματοδοτήσει την κατασκευή μιας εγκατάστασης κατασκευής φωτοβολταϊκών πλαισίων σε απροσδιόριστη τοποθεσία στη Γαλλία

 

Η Heliup, spinoff της Γαλλικής Επιτροπής Εναλλακτικών Ενεργειών και Ατομικής Ενέργειας (CEA), εξασφάλισε χρηματοδότηση 10 εκατομμυρίων ευρώ από μια ομάδα επενδυτών με επικεφαλής την Starquest Capital και συμπεριλαμβανομένων των EIT InnoEnergy, BNP Paribas Développement, του ομίλου ακινήτων Idec και την BPIFrance σύμφωνα με το pv-magazine.com.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια για να δημιουργήσει μια μονάδα παραγωγής στη Γαλλία για ελαφρούς ηλιακούς συλλέκτες, αρχικής ετήσιας ισχύος 100 MW. Η εγκατάσταση πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία το 2024.

Τα υπερελαφριά πάνελ Stykon ζυγίζουν μόλις 5 kg/m2 και είναι σχεδιασμένα για επίπεδες στέγες τριτογενών κτιρίων που δεν μπορούν να υποστηρίξουν παραδοσιακά πλαίσια με πλαίσιο.

«Αναζητούμε μια τεχνολογία που θα μας επέτρεπε να αποκτήσουμε βάση στον τομέα των φωτοβολταϊκών εδώ και πολύ καιρό. Το βρήκαμε με το Heliup που ανταποκρίνεται σε μια ανάγκη που καλύπτεται ελάχιστα από την αγορά: ένα εξαιρετικά ελαφρύ πάνελ με αντίσταση και απόδοση ισοδύναμη με ένα παραδοσιακό πάνελ», δήλωσε ο Emmanuel Gaudé, διευθύνων σύμβουλος της Starquest.
«Πρόκειται για μια πραγματική σημαντική ανακάλυψη σε μια αγορά που αντιπροσωπεύει αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια m2 στεγών αλλά επί του παρόντος δεν έχει αντιμετωπιστεί λόγω έλλειψης οικονομικά βιώσιμων λύσεων».

Η Heliup σχεδιάζει να επεκτείνει την παραγωγική της ικανότητα στα 200 MW ή 300 MW στο μέλλον, ενώ θα διερευνήσει διεθνή έργα πέρα από τη Γαλλία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης