Ναυτιλία

Χρ.Στυλιανίδης: Να προωθήσουμε ναυτιλιακές επενδύσεις σε τεχνολογίες πράσινες και ενεργειακά αποδοτικές

Χρ.Στυλιανίδης: Να προωθήσουμε ναυτιλιακές επενδύσεις σε τεχνολογίες πράσινες και ενεργειακά αποδοτικές
Εστίαση σε 4 θέματα για την αντιμετώπιση σημαντικών προκλήσεων

Στην ενεργειακή μετάβαση του ναυτιλιακού κλάδου αναφέρθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας, Χρήστος Στυλιανίδης στο 13ο Ετήσιο Φόρουμ Ελληνικής Ναυτιλίας της Capital Link που διεξήχθη σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Για την Ελλάδα, η ενεργειακή μετάβαση του ναυτιλιακού κλάδου έχει έναν θεμελιώδη πυλώνα, την παγκόσμια διαθεσιμότητα ασφαλών και προσιτών καυσίμων χαμηλών και μηδενικών εκπομπών άνθρακα, δήλωσε ο κ. Στυλιανίδης.

Ο υπουργός τόνισε ότι θα πρέπει να προωθήσουμε επενδύσεις σε πιο πράσινες και πιο ενεργειακά αποδοτικές τεχνολογίες, να βρεθούν οι καλύτεροι δυνατοί τρόποι για τον πιο ριζικό μετασχηματισμό που έγινε ποτέ στη ναυτιλία που δεν βασίζεται στα ορυκτά καύσιμα.

Ανέφερε ότι απαιτούνται ουσιαστικές επενδύσεις, καινοτόμες λύσεις και νέοι μηχανισμοί χρηματοδότησης που εισάγουν μια νέα δυναμική στη ναυτιλιακή βιομηχανία, καθώς είναι ζωτικής σημασίας να υποστηρίζονται σταθερά οι καθιερωμένες αρχές της θαλάσσιας πολιτικής της Ε.Ε. σε σχέση με την απελευθέρωση της διεθνούς ναυτιλίας και την ελεύθερη πρόσβαση στην αγορά.

Τόνισε ότι «4 είναι τα βασικά θέματα που πρέπει να εστιάσουμε για να αντιμετωπιστούν σημαντικές προκλήσεις: η απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές, η διακυβέρνηση, η χρηματοδότηση και οι γεωπολιτικές εξελίξεις».

Συμπλήρωσε εξάλλου ότι «η Ελλάδα είναι υπέρμαχος της υιοθέτησης και εφαρμογής παγκόσμιων ενιαίων κανόνων μέσω του ΙΜΟ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης