Διεθνή

Η Χαμάς προτείνει διάλογο για εκεχειρία πριν ξεκινήσει η χερσαία επιχείρηση του Ισραήλ

Η Χαμάς προτείνει διάλογο για εκεχειρία πριν ξεκινήσει η χερσαία επιχείρηση του Ισραήλ
Aνοιχτή σε συζητήσεις η ισλαμιστική οργάνωση για μια πιθανή εκεχειρία με το Ισραήλ

Ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς δήλωσε ότι η ισλαμιστική οργάνωση είναι τώρα ανοιχτή σε συζητήσεις για μια πιθανή εκεχειρία με το Ισραήλ, αφού "έχει επιτύχει τους στόχους της".

Ο Μούσα Αμπού Μαρζούκ είπε σε τηλεφωνική συνέντευξη στο Al Jazeera ότι η Χαμάς είναι ανοιχτή σε "κάτι τέτοιο" και "όλους τους πολιτικούς διαλόγους" όταν ρωτήθηκε εάν η ισλαμιστική ομάδα είναι πρόθυμη να συζητήσει μια πιθανή κατάπαυση του πυρός.

Σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος, ήταν η ανατριχιαστική απειλή από την ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, στη σκιά των μαζικών επιδρομών της ισραηλινής αεροπορίας στη Λωρίδα της Γάζας.

«Θα αρχίσουμε να εκτελούμε έναν ισραηλινό αιχμάλωτο για κάθε νέο ισραηλινό βομβαρδισμό κατοικιών πολιτών, χωρίς προειδοποίηση» απείλησε ο εκπρόσωπος της Χαμάς Αμπού Ομπέιντα όπως αναφέρει το Reuters.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, σε διάγγελμά του το βράδυ της Δευτέρας, προς τον λαό του Ισραήλ, δήλωσε αποφασισμένος να προχωρήσει μέχρι τέλους το σχέδιο «εξουδετέρωσης της Χαμάς», λέγοντας πως «τα αντίποινα μόλις ξεκίνησαν» και ότι αναμένονται «πολύ δύσκολα και τρομερά» πράγματα.

Πάνω από 300.000 έφεδροι σε ετοιμότητα για τη χερσαία επιχείρηση

Το Ισραήλ έχει συγκεντρώσει αριθμό ρεκόρ 300.000 εφέδρων, οι οποίοι θα ενεργοποιηθούν στην ευρείας κλίμακας χερσαία επιχείρηση που έχει σχεδιαστεί, ως απάντηση στην πολυμέτωπη επίθεση της Χαμάς από τη Γάζα, μετέδωσε το διεθνές πρακτορείο Reuters.

Ισραηλινά αεροσκάφη σφυρκοπούν με ολοένα και μεγαλύτερη δύναμη πυρός τις θέσεις της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ οι χερσαίες δυνάμεις ανακτούν τα εδάφη που κατελήφθησαν από εισβολείς της Χαμάς.

Ο επικεφαλής στρατιωτικός εκπρόσωπος, αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι είπε ότι ο έλεγχος αυτών των κοινοτήτων είχε αποκατασταθεί, αλλά ότι οι μεμονωμένες συγκρούσεις συνεχίζονται καθώς ορισμένοι ένοπλοι παρέμειναν ενεργοί.

«Πραγματοποιούμε τώρα έρευνες σε όλες τις κοινότητες και καθαρίζουμε την περιοχή», είπε σε τηλεοπτική ενημέρωση.

Στρατιωτικοί αξιωματούχοι είχαν δηλώσει ότι στόχος τους είναι να καθαρίσουν τελείως τα εδάφη τους από μέλη της Χαμάς, πριν προχωρήσουν στη χερσαία επιχείρηση στα εδάφη που ελέγχει η τρομοκρατική οργάνωση, στη Λωρίδα της Γάζας.

Πηγή: skai.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης