Επικαιρότητα

Aυτοδιοικητικές εκλογές: Οι κερδισμένοι, οι χαμένοι και οι σκεπτικοί

Aυτοδιοικητικές εκλογές: Οι κερδισμένοι, οι χαμένοι και οι σκεπτικοί
Σε περίπου εννέα μήνες οι ευρωεκλογές θα αποτελέσουν το επίσημο «crash test» για την κυβέρνηση και τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης

Την επόμενη Κυριακή η επαναλαμβανόμενη προσφυγή στις κάλπες, που ξεκίνησε από τον περασμένο Μάιο, λαμβάνει τέλος. Σε αυτές μπορούν να συμπεριληφθούν και οι εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ που απασχόλησαν, όχι μόνο όσους πήγαν να ψηφίσουν τον νέο αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και την κοινή γνώμη. Η ανάπαυλα, βέβαια δεν θα είναι πολύ μεγάλη. Σε περίπου εννέα μήνες οι ευρωεκλογές θα αποτελέσουν το επίσημο «crash test» για την κυβέρνηση και τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης.

Μόνο χαρακτηριστικά «χαλαρής ψήφου» δεν θα έχει η συγκεκριμένη λαϊκή ετυμηγορία που θα «μοιράσει» τις 21 έδρες που αναλογούν στην Ελλάδα σε Βρυξέλλες και Στρασβούργο. Ενδεχομένως σε αυτό να συνίσταται και η αλλαγή πλεύσης του Κυριάκου Μητσοτάκη που ενώ είχε προτάξει την επαναφορά της λίστας πλέον προκρίνει τον σταυρό με την Ελλάδα, όμως να χωρίζεται σε εκλογικές περιφέρειες. Ο προεκλογικός αγώνας που θα κληθούν να κάνουν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές αναμένεται να λειτουργήσει συσπειρωτικά για τις πολιτικές δυνάμεις.

Ένα είναι το βασικό συμπέρασμα που βγήκε την Κυριακή το βράδυ. Η ηγεμονία της Νέας Δημοκρατίας δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. O Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μια στρατηγική υπεροχή στο χώρο της κεντροδεξιάς και οι «γρατζουνιές» που υπέστη στο δήμο Θεσσαλονίκης ή στην περιφέρεια Θεσσαλίας δεν μπορούν να τον αγγίξουν. Θέλει οπωσδήποτε να αυξήσει τις επτά περιφέρειες που έχει ήδη στην κατοχή του στον δεύτερο γύρο. Με απλά λόγια οι «αντάρτες» αποδείχθηκαν πιο δύσκολοι αντίπαλοι από ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης