Περιβάλλον

EDP Renewables: Παγκόσμια εκστρατεία για την κλιματική έκτακτη ανάγκη

EDP Renewables: Παγκόσμια εκστρατεία για την κλιματική έκτακτη ανάγκη
Το βασικό μήνυμα αυτής της εταιρικής εκστρατείας είναι "Ενωμένοι για έναν υπέροχο κόσμο"

Αστροναύτες από διάφορες χώρες μοιράζονται τη μεταμορφωτική εμπειρία της Πανοραμικής Eντύπωσης (Overview effect) του πλανήτη Γη, υπενθυμίζοντάς μας ότι δεν μπορεί να υπάρχουν σύνορα στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής. "Ενωμένοι για έναν υπέροχο κόσμο" είναι το σύνθημα της παγκόσμιας καμπάνιας που προβάλλει έργα της EDP σε όλο τον κόσμο ως παραδείγματα αυτής της τόσο απαραίτητης μετάβασης.

Η EDP Renewables, κορυφαίος ηγέτης στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, λάνσαρε μια νέα παγκόσμια εκστρατεία ευαισθητοποίησης μέσω της EDP, η οποία αποσκοπεί στην ενίσχυση της σπουδαιότητας μιας ευρύτερης συνεργασίας για την προστασία του πλανήτη και των πόρων του, που απειλούνται από τις σημαντικότερες προκλήσεις της εποχής μας - την κλιματική αλλαγή.

Μέσα από ένα αισιόδοξο μήνυμα, βασισμένο στη μεταμορφωτική εμπειρία που περιγράφουν οι αστροναύτες όταν παρατηρούν τον πλανήτη Γη στις αποστολές τους ("The Overview Effect"), έξι άνδρες και γυναίκες από διαφορετικές χώρες καλούνται από την EDP να παρατηρήσουν τον πλανήτη Γη από το διάστημα, υπενθυμίζοντάς μας την ομορφιά του και τη σημασία της παγκόσμιας συνεργασίας για τη διασφάλιση της βιωσιμότητάς του. Οι αστροναύτες βρίσκονται στο φεγγάρι και μαζί, κάνουν μια ωδή στον πλανήτη υπό τους ήχους του "What a Wonderful World" του Louis Armstrong.

Η EDP χρησιμοποιεί ως έμπνευση για την καμπάνια μια διάσημη και εντυπωσιακή φράση του βραβευμένου με Νόμπελ José Saramago: "Πρέπει να φύγεις από το νησί για να δεις το νησί", υπενθυμίζοντας ότι συχνά θεωρούμε δεδομένη τη βιωσιμότητα του πλανήτη και ότι πρέπει να αποκτήσουμε νέες προοπτικές για να βρούμε συλλογικά λύσεις που να ανταποκρίνονται με σαφήνεια στην κλιματική έκτακτη ανάγκη. Το βασικό μήνυμα αυτής της εταιρικής εκστρατείας είναι "Ενωμένοι για έναν υπέροχο κόσμο". Μπορείτε να δείτε την καμπάνια εδώ.

«Οι τρέχουσες περιστάσεις έχουν καταστήσει αδύνατο να αγνοήσουμε την κλιματική έκτακτη ανάγκη, και η στροφή προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αποτελεί κρίσιμο βήμα για τη διαφύλαξη του πλανήτη μας. Το θέμα αυτό αποκτά όλο και μεγαλύτερη σημασία στις διεθνείς συζητήσεις και απαιτεί συνολική παγκόσμια συνεργασία. Η EDP ενίσχυσε πρόσφατα την αφοσίωσή της στην πρωτοπορία της μετάβασης προς τη βιώσιμη ενέργεια και είναι υπερήφανη που οι φιλοδοξίες της αναγνωρίζονται από οργανισμούς όπως τα Ηνωμένα Έθνη. Παρ' όλα αυτά, ο πλανήτης απαιτεί ακόμη μεγαλύτερη συλλογική προσπάθεια. Έθνη, κυβερνήσεις, νοικοκυριά και επιχειρήσεις πρέπει να ενωθούν για χάρη του μέλλοντος του πλανήτη μας», δηλώνει η Vera Pinto Pereira, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της EDP.

Η καμπάνια φέρει την υπογραφή της Havas και την παραγωγή της Krypton. Η επιλογή των διαφόρων εθνικοτήτων των αστροναυτών αντιπροσωπεύει επίσης την παγκόσμια διάσταση του αποτυπώματος της EDP. Η εταιρεία είναι παρούσα σήμερα με ανανεώσιμα έργα και περισσότερους από 13.000 εργαζόμενους στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική, τη Λατινική Αμερική και την Ασία-Ειρηνικό (APAC).

Εκτός από την κύρια ταινία, η οποία θα μεταδοθεί από διεθνή μέσα ενημέρωσης, όπως οι Financial Times, το Euronews, το Bloomberg και το CNBC, μεταξύ άλλων, στην τηλεόραση και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η EDP δημιούργησε πέντε πρόσθετα σποτ με εικόνες από έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που έχουν εγκατασταθεί σε διάφορες βασικές αγορές όπου η εταιρεία είναι παρούσα.

Όλα αυτά τα έργα αποδεικνύουν την τριετή δέσμευση της EDP στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τη δέσμευσή της προς τον πλανήτη. Μια στρατηγική που ενισχύεται στο επιχειρηματικό σχέδιο που παρουσιάστηκε τον Μάρτιο προβλέπει μια παγκόσμια επένδυση 25 δισεκατομμυρίων ευρώ στην ενεργειακή μετάβαση.

Δεσμευόμενη να είναι 100% πράσινη έως το 2030, η EDP προβλέπει σημαντικούς στόχους απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές και συμβάλλει στην επιτάχυνση της ενεργειακής μετάβασης. Η εταιρεία στοχεύει να χρησιμοποιεί μόνο ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μέχρι το τέλος της δεκαετίας. Εργάζεται για να φέρει όλο και περισσότερα ιδρύματα, πελάτες και συνεργάτες σε αυτή τη μετάβαση.

Το μήνυμα της εκστρατείας: Ενωμένοι για έναν υπέροχο κόσμο (United for a wonderful world)

Ο κόσμος αντιμετωπίζει μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις όλων των εποχών. Μια πρόκληση στην οποία όλοι μας έχουμε να διαδραματίσουμε ένα σημαντικό ρόλο.

Πρέπει να ενωθούμε και δεν μπορεί να υπάρχουν όρια στην ενεργειακή μετάβαση. Μόνο με πράσινη ενέργεια μπορούμε να διατηρήσουμε έναν βιώσιμο πλανήτη.

Η EDP αξιοποιεί τη δύναμη του ανέμου, του νερού και του ήλιου για να παράγει 100% πράσινη ενέργεια.  Η δέσμευσή μας είναι να απαλλαγούμε από τον άνθρακα μέχρι το 2025, να γίνουμε όλοι πράσινοι μέχρι το 2030 και να μηδενίσουμε το καθαρό κόστος μέχρι το 2040.

Η επιτυχία αυτής της πορείας εξαρτάται από τη δέσμευση όλων μας, συμπεριλαμβανομένων των πελατών, των παρόχων, των κοινοτήτων και των φορέων χάραξης πολιτικής. Υπάρχουν ακόμα πολλά να κάνουμε για να διασφαλίσουμε ένα βιώσιμο μέλλον για όλους.

Εμείς επιλέγουμε να διατηρήσουμε αυτόν τον υπέροχο κόσμο. Εσείς;

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης