Ocean Wind 1: Η Orsted τοποθετεί καλώδια ξηράς παρά την αγωγή για την ακύρωσή της έκπτωσης

Ocean Wind 1: Η Orsted τοποθετεί καλώδια ξηράς παρά την αγωγή για την ακύρωσή της έκπτωσης

Το μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό πάρκο στις ΗΠΑ θα έχει χωρητικότητα 1,1 GW

Η μεγαλύτερη ενεργειακή εταιρεία στη Δανία έχει ξεκινήσει τις εργασίες τοποθέτησης χερσαίων καλωδίων για το υπεράκτιο αιολικό έργο Ocean Wind 1 στα ανοικτά της πολιτείας του Νιου Τζέρσεϊ, ενώ εκκρεμεί η αγωγή που κατατέθηκε για την ακύρωσή της φορολογικής έκπτωσης

Το έργο το οποίο έχει προγραμματιστεί να έχει χωρητικότητα 1,1 GW, έλαβε τις τελικές εγκρίσεις από την πολιτεία και από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση που τέθηκε σε εφαρμογή τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με το σχέδιο, η κατασκευή των 98 ανεμογεννητριών της GE για το Ocean Wind 1 πρόκειται να ξεκινήσει το 2024, ενώ το αιολικό πάρκο αναμένεται να λειτουργήσει το 2026.


Η αγωγή για την ακύρωση του έργου

Το Ocean Wind 1 είναι σήμερα το μεγαλύτερο, πλήρως εγκεκριμένο υπεράκτιο αιολικό πάρκο στις ΗΠΑ.

Ωστόσο, για το εν λόγω έργο υπάρχουν αμφισβητήσεις. Τον Αύγουστο, η ίδια η Orsted σημείωσε μεγάλες απομειώσεις της αξίας του χαρτοφυλακίου της στις ΗΠΑ.

Το Νιου Τζέρσεϊ ψήφισε πρόσφατα έναν νέο πολιτειακό νόμο που του επιτρέπει να διατηρεί ομοσπονδιακές φορολογικές πιστώσεις για να κάνει το έργο βιώσιμο.

Όμως όταν το 2019 η Orsted κέρδισε το δικαίωμα να κατασκευάσει το Ocean Wind 1, ήταν απαραίτητη προϋπόθεση να λάβει το κράτος τις ομοσπονδιακές φορολογικές εκπτώσεις.

Ως εκ τούτου, οι πολέμιοι του νέου νόμου έχουν καταθέσει αγωγή κατά της πολιτείας του Νιου Τζέρσεϊ για να ακυρωθεί.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης