Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Η Οrsted εγγυήθηκε 100 εκ. δολ. για το πρώτο υπεράκτιο αιολικό πάρκο του Νιου Τζέρσεϊ

Η Οrsted εγγυήθηκε 100 εκ. δολ. για το πρώτο υπεράκτιο αιολικό πάρκο του Νιου Τζέρσεϊ

Θα μπορεί να τροφοδοτεί περίπου 380.000 νοικοκυριά

Ο δανέζικος υπεράκτιος αιολικός γίγαντας Οrsted μόλις έδωσε μια εγγύηση 100 εκατομμυρίων δολαρίων ότι θα έχει έτοιμο το πρώτο υπεράκτιο αιολικό πάρκο του Νιου Τζέρσεϊ (Ocean Wind 1), μέχρι τον Δεκέμβριο του 2025, σύμφωνα με το electrek.co.

Εάν το έργο το οποίο βρήκε πολλά εμπόδια, δεν είναι διαδικτυακό εντός των προθεσμιών που έχουν συμφωνηθεί από την Οrsted και το Συμβούλιο Δημοσίων Υπηρεσιών της πολιτείας των ΗΠΑ, η εταιρεία θα πρέπει να χάσει τα 100 εκατομμύρια δολάρια που έχει τοποθετηθεί σε λογαριασμό μεσεγγύησης.


Λεπτομέρειες συμφωνίας

Η πολιτειακή πλευρά της συμφωνίας είναι ότι εάν η Οrsted δεν λάβει όλες τις κρατικές άδειες που χρειάζεται για να κατασκευάσει το Ocean Wind 1, τότε ο κατασκευαστής της wind θα λάβει πίσω τα 100 εκατομμύρια δολάρια.

Το έργο πρόκειται να τεθεί σε εμπορική λειτουργία σταδιακά έως την 1η Μαΐου, την 1η Σεπτεμβρίου και την 1η Δεκεμβρίου 2024.

Ο Δεκέμβριος 2025 είναι η ημερομηνία λήξης της απώλειας χρημάτων διότι τότε πρέπει να είναι πλήρως λειτουργικό.

Η Οrsted έδωσε την εγγύηση ως μέρος των απαιτήσεων που περιλαμβάνονται σε έναν νόμο που υπέγραψε ο κυβερνήτης Phil Murphy τον Ιούλιο, ο οποίος της επιτρέπει να διατηρεί ομοσπονδιακές πιστώσεις φόρου που διαφορετικά θα έπρεπε να επιστρέψει στους φορολογούμενους.

Ο Ocean Wind 1 ισχύος 1,1 gigawatt (GW), ο οποίος ανήκει αποκλειστικά στον δανικό αιολικό γίγαντα Οrsted, θα διαθέτει έως και 98 ανεμογεννήτριες GE Haliade X 12 megawatt (MW) και θα μπορεί να τροφοδοτεί περίπου 380.000 νοικοκυριά. Θα βρίσκεται 15 μίλια νοτιοανατολικά του Ατλάντικ Σίτι.

Αυτή την εβδομάδα ξεκινά η κατασκευή της εγκατάστασης καλωδίου που θα συνδέσει την Ocean Wind 1 με τους υποσταθμούς της και το δίκτυο.

Το New Jersey έχει θέσει ως στόχο την επίτευξη 7,5 GW υπεράκτιας αιολικής ενέργειας έως το 2035.


Τα εμπόδια στο δρόμο του έργου

Η Οrsted αντιμετώπισε εμπόδια υψηλότερων επιτοκίων, συμφόρηση στην εφοδιαστική αλυσίδα και έκκληση για περισσότερες φορολογικές εκπτώσεις από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση που μέχρι στιγμής έχει πέσει στο κενό.

Χρειάστηκε επίσης να αντιμετωπίσει την αντιπολίτευση των Ρεπουμπλικανών στο Cape May που βασίζεται σε ψέματα σχετικά με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του έργου στην άγρια ζωή.

Το Bureau of Ocean Energy Management δημοσίευσε την Τελική Δήλωση Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Ocean Wind 1 στις 26 Μαΐου και διαπίστωσε ότι τα σχέδια του έργου είναι υπεύθυνα και δίνουν προτεραιότητα στη διατήρηση των φυσικών πόρων, της άγριας ζωής και άλλων σημαντικών περιβαλλοντικών ζητημάτων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης