Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Baker Hughes: Αυξήθηκαν οι πλατφόρμες πετρελαίου και φυσικού αερίου στις ΗΠΑ

Baker Hughes: Αυξήθηκαν οι πλατφόρμες πετρελαίου και φυσικού αερίου στις ΗΠΑ

Ο αριθμός των εξέδρων αυξήθηκε κατά τρεις σε 622 την εβδομάδα έως τις 13 Οκτωβρίου

 

Οι αμερικανικές εταιρείες ενέργειας πρόσθεσαν την περασμένη εβδομάδα τις περισσότερες πλατφόρμες άντλησης πετρελαίου από τον Μάρτιο, ενισχύοντας τον αριθμό των εξέδρων πετρελαίου και φυσικού αερίου για πρώτη φορά σε τέσσερις εβδομάδες, ανέφερε η εταιρεία ενεργειακών υπηρεσιών Baker Hughes (BKR.O).

Ο αριθμός των εξέδρων πετρελαίου και φυσικού αερίου, ένας πρώιμος δείκτης της μελλοντικής παραγωγής, αυξήθηκε κατά τρεις σε 622 την εβδομάδα έως τις 13 Οκτωβρίου.

Παρά την αύξηση, η Baker Hughes ανακοίνωσε ότι η συνολική καταμέτρηση ήταν ακόμα μειωμένη κατά 147, ή 19%, κάτω από αυτήν την περίοδο πέρυσι.

Οι εξέδρες άντλησης πετρελαίου αυξήθηκαν κατά τέσσερις σε 501 αυτή την εβδομάδα, ενώ οι εξέδρες φυσικού αερίου μειώθηκαν κατά μία στις 117.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν περίπου κατά 8% μέχρι στιγμής φέτος, αφού κέρδισαν περίπου 7% το 2022. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου των ΗΠΑ, εν τω μεταξύ, έχουν υποχωρήσει περίπου 28% μέχρι στιγμής φέτος, μετά από άνοδο περίπου 20% πέρυσι.


Η παραγωγή στην Permian

Η Exxon Mobil συμφώνησε να αγοράσει την ανταγωνίστρια Pioneer Natural Resources σε μια συμφωνία συνολικής αξίας 59,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων που την καθιστά τον μεγαλύτερο παραγωγό στη λεκάνη της Permian, τη μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγό περιοχήτων ΗΠΑ.

Εάν η Exxon θέλει να αυξήσει την παραγωγή στην Permian, πιθανότατα θα πρέπει να προσθέσει στις περίπου 37 εξέδρες που λειτουργεί επί του παρόντος η συνδυασμένη Exxon-Pioneer, σύμφωνα με αναλυτές της εταιρείας συμβούλων ενέργειας Tudor Pickering Holt & Co.

Ωστόσο, οι αναλυτές της East Daley Analytics, , σημείωσαν ότι μέχρι στιγμής η πρόσφατη τάση ενοποίησης «επιβραδύνει τη δραστηριότητα εξέδρας στη λεκάνη Permian».

Οι drillers μείωσαν τον αριθμό των γεωτρύπανων φέτος, αλλά παρά το γεγονός αυτό, η παραγωγή αργού την περασμένη εβδομάδα έφτασε στο ρεκόρ των 13,2 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα, ξεπερνώντας το προηγούμενο μέγιστο που σημειώθηκε τον Μάρτιο του 2020 πριν η πανδημία του κορωνοϊού αποδεκατίσει την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου, έδειξαν κυβερνητικά στοιχεία.

Οι υψηλότερες τιμές του πετρελαίου οδήγησαν την παραγωγή αργού στις ΗΠΑ σε τροχιά αύξησης από 11,9 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd) το 2022 σε 12,9 εκατομμύρια bpd το 2023 και 13,1 εκατομμύρια bpd το 2024, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Υπηρεσίας Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ (EIA) τον Οκτώβριο. Αυτό συγκρίνεται με το ρεκόρ 12,3 εκατομμυρίων bpd το 2019.

Παρά τις χαμηλότερες τιμές του φυσικού αερίου, η παραγωγή φυσικού αερίου στις ΗΠΑ βρισκόταν σε καλό δρόμο να αυξηθεί από τα 99,6 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια την ημέρα (bcfd) το 2022 σε 103,7 bcfd το 2023 και 105,1 bcfd το 2024, σύμφωνα με τις προβλέψεις της EIA τον Οκτώβριο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης