Ενέργεια

Σκυλακάκης για καταναλωτές: Προσεχώς θα φέρουμε νόμο για την ελεύθερη αλλαγή παρόχων

Σκυλακάκης για καταναλωτές: Προσεχώς θα φέρουμε νόμο για την ελεύθερη αλλαγή παρόχων
Η ρευματοκλοπή αφορά το 4,8% των λογαριασμών που πληρώνουμε, σύμφωνα με τον υπουργό

Στο επόμενο 15ημερο θα ανακοινωθούν τα μέτρα σχετικά με τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες για την επιδότηση της ενέργειας, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θόδωρος Σκυλακάκης.

Ο υπουργός έκανε λόγο για νέο μοντέλο προς τα ευάλωτα νοικοκυριά και μεγάλο μέρος της μεσαίας τάξης με επιπλέον επιδοτήσεις όσον αφορά τους ευάλωτους για θέρμανση. Η οριζόντια επιδότηση θα λάβει τέλος από 1/1/2024, θα επιστρέψει αν τα πράγματα έρθουν πιο ανοδικά στις τιμές.

Σημείωσε ότι τις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση θα φέρει νόμο που θα δίνει την δυνατότητα τους καταναλωτές να κινούνται ελεύθερα μεταξύ των εταιριών ηλεκτρικού ρεύματος.

Τέλος, σημείωσε ότι η ρευματοκλοπή αφορά το 4,8% των λογαριασμών που πληρώνουμε.

Ερωτηθείς αν υπάρχει ενδεχόμενο νέου μοντέλου επιδοτήσεων από τη νέα χρονιά στην περίπτωση που αυξηθούν οι τιμές της ενέργειας υπουργός Ενέργειας απάντησε πως «Αν τα πράγματα πάνε καλά ή σχετικώς καλά θα έχουμε ένα νέο μοντέλο στο οποίο θα βοηθήσουμε κυρίως σε ότι αφορά τη θέρμανση και τους καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος. Αυτό ήταν ένα κενό που υπήρχε στον τρόπο που γινόταν αυτή η παρέμβαση για τη θέρμανση, και αυτό θα έχει θετική επίπτωση σε σχέση με ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού που δεν τους καλύψαμε. Η παρέμβαση που θα κάνουμε για τους ευάλωτους θα είναι μια παρέμβαση που θα είναι αρκετά διευρυμένη σε σχέση με αυτό που συμβαίνει τώρα και δεν θα καλύπτει μόνο τους ευάλωτους θα καλύπτει και ένα σημαντικό κομμάτι αυτού που ονομάζουμε μεσαία τάξη. Πρόσθεσε επίσης ότι «οριζόντιες επιδοτήσεις θα έχουμε μέχρι το τέλος του χρόνου που τελειώνει το καθεστώς και από εκεί και πέρα θα υπάρξουν μόνο αν υπάρξει μια μείζονα κρίση».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης