Διεθνή

Μπάιντεν: Το Ισραήλ συμφώνησε να επιτρέψει την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα

Μπάιντεν: Το Ισραήλ συμφώνησε να επιτρέψει την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα
Ο Μπάιντεν λέει ότι το μήνυμά του σε οποιοδήποτε κράτος ή «εχθρικό παράγοντα» που σκέφτεται να επιτεθεί στο Ισραήλ είναι «μην, μην, μην το κάνεις»
Η επίθεση έχει προκαλέσει στους Ισραηλινούς «σοκ, πόνο, οργή» που «εγώ και πολλοί Αμερικανοί καταλάβαμε», λέει o Αμερικανός πρόεδρος

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι το Ισραήλ συμφώνησε ότι η ανθρωπιστική βοήθεια μπορεί να περάσει στη Γάζα από την Αίγυπτο, προειδοποιώντας ότι οποιαδήποτε απόπειρα κλοπής της βοήθειας από τη Χαμάς θα υποδηλώνει ότι «δεν ενδιαφέρεται για την ευημερία του παλαιστινιακού λαού».

Οι ΗΠΑ «υποστηρίζουν αναμφίβολα την προστασία της ζωής των πολιτών κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων», είπε ο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια δηλώσεων στο Τελ Αβίβ, προσθέτοντας, «Οι άνθρωποι της Γάζας χρειάζονται τροφή, νερό, φάρμακα, στέγη».

«Σήμερα ζήτησα από το ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο, με το οποίο συναντήθηκα για αρκετή ώρα σήμερα το πρωί, να συμφωνήσει με την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας σε πολίτες στη Γάζα, με βάση την κατανόηση ότι θα υπάρξουν επιθεωρήσεις και ότι η βοήθεια πρέπει να πάει αμάχους και όχι στη Χαμάς», είπε ο Μπάιντεν.

Ο Μπάιντεν λέει ότι το μήνυμά του σε οποιοδήποτε κράτος ή «εχθρικό παράγοντα» που σκέφτεται να επιτεθεί στο Ισραήλ είναι «μην, μην, μην το κάνεις».

Η επίθεση έχει προκαλέσει στους Ισραηλινούς «σοκ, πόνο, οργή» που «εγώ και πολλοί Αμερικανοί καταλάβαμε», λέει ο Μπάιντεν.

Πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη, δηλώνει ο ίδιος, αλλά προειδοποιεί τους Ισραηλινούς να μην παρασυρθούν από οργή.

Πηγή: ΣΚΑΪ.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης