Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επίθεση με ρουκέτες και drones σε αμερικανική βάση στο Ιράκ - Προ των πυλών η χερσαία επίθεση στη Γάζα - Διάγγελμα Biden

Επίθεση με ρουκέτες και drones σε αμερικανική βάση στο Ιράκ - Προ των πυλών η χερσαία επίθεση στη Γάζα - Διάγγελμα Biden

Κρίσιμες ημέρες, η ένταση κλιμακώνεται - Προς υποβάθμιση του αξιόχρεου του Ισραήλ

Επίθεση με ρουκέτες και μη επανδρωμένα αεροσκάφη δέχθηκε απόψε η βάση Αΐν αλ Άσαντ, στο δυτικό Ιράκ, όπου σταθμεύουν αμερικανοί στρατιώτες και μέλη του διεθνούς συνασπισμού, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters επικαλούμενο δύο αξιωματούχους ασφαλείας.

Αρκετές εκρήξεις σημειώθηκαν εντός των εγκαταστάσεων, σύμφωνα με την ίδια πηγή, χωρίς να υπάρχουν πληροφορίες για θύματα μέχρι στιγμής.

Η αεροπορική βάση Αΐν αλ Άσαντ βρίσκεται στη δυτική επαρχία Ανμπάρ.

Τις τελευταίες ημέρες, φιλοϊρανικές ένοπλες ομάδες απείλησαν πως θα εξαπολύσουν επιθέσεις εναντίον αμερικανικών συμφερόντων στο Ιράκ εξαιτίας της υποστήριξης της Ουάσιγκτον στις επιθέσεις που εξαπολύει το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, από τις οποίες χιλιάδες άμαχοι έχουν σκοτωθεί.

Τα προηγούμενα χρόνια, οι βάσεις που φιλοξενούσαν στρατεύματα του διεθνούς συνασπισμού γίνονταν συχνά στόχος επιθέσεων με ρουκέτες και drones. Ωστόσο από το καλοκαίρι το 2022, οι επιθέσεις αυτές είχαν καταλαγιάσει. Συνήθως σε τέτοιες επιθέσεις δεν ακολουθούσε ανάληψη ευθύνης. Οι ΗΠΑ απέδιδαν την ευθύνη σε οργανώσεις προσκείμενες στην Τεχεράνη.

Περίπου 2.500 Αμερικανοί και άλλοι 1.000 στρατιωτικοί από χώρες-μέλη του διεθνούς συνασπισμού σταθμεύουν σήμερα σε τρεις βάσεις των ιρακινών ενόπλων δυνάμεων.

Επίθεση με πυραύλους από τους Χούθι σε αντιτορπιλικό των ΗΠΑ στην Ερυθρά Θάλασσα και αναχαίτιση

 

Επίθεση με πυραύλους που εκτόξευσαν οι αντάρτες Χούθι δέχθηκε αντιτορπιλικό των ΗΠΑ, στην Ερυθρά Θάλασσα, σύμφωνα με το σκαϊ.gr.

Το αμερικανικό πλοίο ανταπέδωσε τα πυρά ως απάντηση στην επίθεση, δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος, σύμφωνα με το ABC news και εξουδετέρωσε τους πυραύλους

Το συμβάν σημειώθηκε τις πρώτες νυχτερινές ώρες της Τετάρτης τοπική ώρα.


Οι πύραυλοι που εκτοξεύθηκαν από τους Χούθι δεσμεύτηκαν από πυραύλους SM2 που μεταφέρονταν στο USS Carney, είπε ο αξιωματούχος.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το Πεντάγωνο των ΗΠΑ, το αμερικανικό ναυτικό κατέρριψε τρεις πυραύλους και οκτώ drones που κατευθύνθηκαν από τους Χούθι, από την Υεμένη.


 Προ των πυλών η χερσαία επίθεση στη Γάζα -Μπάιντεν: «Βρισκόμαστε σε ένα παγκόσμιο σημείο καμπής»

Δραματικές ώρες για τον κόσμο, καθώς η κρίση στη Μέση Ανατολή κλιμακώνεται και το Ισραήλ είναι έτοιμο να κάνει τη χερσαία επίθεση στη Χάζα. Οι ΗΠΑ ανισχύουν τις συνάμεις τους στην Μεσόγειο ενώ ο Τζο Μπάιντεν στις 3 ξημερώματα θα απευθύνει διάγγελμα

Το Πεντάγωνο των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ενισχύει την παρουσία του σε μαχητικά αεροσκάφη επιπλέον των δύο ομάδων κρούσης αεροπλανοφόρων που έχουν ήδη αναπτυχθεί στη Μεσόγειο για την υποστήριξη του Ισραήλ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, ανακοίνωσε ότι θα απευθύνει διάγγελμα στις 8:00 μ.μ ώρα ΗΠΑ (3 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδος) και σκιαγράφησε το σκηνικό που διαμορφώνεται παγκοσμίως κάνοντας λόγο για σημείο καμπής,

«Οι τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς κατά του Ισραήλ. Η ανάγκη για ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα. Ο συνεχιζόμενος βάναυσος πόλεμος της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας. Βρισκόμαστε σε ένα παγκόσμιο σημείο καμπής που είναι μεγαλύτερο από το κόμμα ή την πολιτική», ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος σε tweet, λίγες ώρες πριν το διάγγελμά του από το Οβάλ Γραφείο.

Έχουν σταλεί οι πάντες για την επιχείρηση του Ισραήλ και οι βασικοί στόχοι είναι 4,σύμφωνα με το ΣKAΪ.gr

Να βρουν τους ομήρους
Στοχοποίηση ηγεσίας της Χαμάς και εμπλεκομένων της επίθεσης του Σαββάτου κατά του Ισραήλ
Να εντοπιστούν τα υπόγεια τούνελ της Χαμάς που την κρατά ακόμα στην ζωή και είναι τα αρχηγεία της
Να χαρτογραφηθεί η άμυνα της Χαμάς



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης